avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Teren Concesionat, cedare concesiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Teren Concesionat, cedare concesiune

Subiectul este un teren concesionat de primarie unei persoane , sa o numim A.
Terenul este concesionat pe o perioada de 49 ani
Persoana A mi-a cedat printr-un act notarial , si o aprobare de la primarie acest teren mie ,act notarial numit Contract de cesiune.
Am inceput o constructie acolo , neterminata dupa care din motive financiare nu am putut continua.
Acum a aparut un client care doreste acel teren.
Cand m-am dus la primarie mi-au zis ca nu se poate face din nou acelasi tip de act pentru a ceda concesiunea .
Daca odata s-a putut a doua oara de ce nu?
Am citit ca subconcesionare este interzisa , dar eu vreau sa cedez toate drepturile unei alte persoane. De vremea ce prima oara a aprobat primaria de ce nu se poate a doua oara?
De la notariat mi-au zis ca trebuie doar ca primaria sa isi dea acordul si ei au cadrul legal sa faca acelasi tip de contract de cesiune a unei concesionari.


Actul notarial este :

Persoana A , avand aprobarea primariei data prin adresa din data de ,
transimt catre xxx( eu ) dreptul de concesiune asupra imobilului proprietatea comunei Voitinel , dobandit prin concesiune de la primaria Voitinel in baza contractului de concesiune si a procesului verbal nr...
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
clepo, utilizator
Am vazut pe internet ca multe primarii transfera dreptul de concesiune de la o persoana/firma la alta.
Termenul de subconcesiune este identic cu cel de cesiune de concesiune?
In acest moment terenul este intabulat pe mine , a fost legal acordul primarie de a transmite dreptul de concesiune.
Daca se poate sa ma lamuriti va multumesc anticipat.
....
Buna ziua....intru direct in subiect ..Fratele meu ,are pământ primit prin concesiune de la primare,el ne avand posibilitatea de face ceva ,el ar putea sa mi deie mie pământul pe cale legală în asa fel in cât eu sa fiu titularu (branza e pe bani ) si el sa nu mi poata lua pe viitor pamantu inapoi ??si care ar fi pasi următori?
Buna ziua....intru direct in subiect ..Fratele meu ,are pământ primit prin concesiune de la primare,el ne avand posibilitatea de face ceva ,el ar putea sa mi deie mie pământul pe cale legală în asa fel in cât eu sa fiu titularu (branza e pe bani ) si el sa nu mi poata lua pe viitor pamantu inapoi ??si care ar fi pasi următori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune contract de concesiune arabela arabela Am incheiat un contract de concesiune cu Primaria din orasul in care locuiesc, prin care am concesionat un teren. As vrea sa va rog sa aveti amabalitatea de a ... (vezi toată discuția)
Factura emisa de primarie prin directia venituri are caracterul unui act administrativ Andreea Istrate Andreea Istrate Cer o parere. S-a incheiat un contract intre o firma privata si Consiliul local pt construirea unor blocuri. Terenul a fost concesionat firmei pe durata ... (vezi toată discuția)
Inchiriere de teren concesionat ContSters233296 ContSters233296 buna ziua detin un teren concesionat de la un consiliu local si as vrea sa mut sa transfer acesta concesiune pe o alta firma a mea fara a mai avea nevoie ... (vezi toată discuția)