avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Factura emisa de Primarie prin Directia venituri are ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Factura emisa de Primarie prin Directia venituri are caracterul unui act administrativ

Cer o parere. S-a incheiat un contract intre o firma privata si Consiliul local pt construirea unor blocuri. Terenul a fost concesionat firmei pe durata existentei cladirii. O parte din apartamente au intrat in proprietatea firmei private, iar o parte au revenit Consiliului local. Ulterior, apartamentele au fost vandute. Primaria a emis facturi pt plata taxei de concesiune pe numele proprietarilor apartamentelor. Prin decizie definitivă si irevocabila s-a stabilit faptul ca nu am de platit taxa pentru concesiune, neavând calitate procesuala pasiva. Actiunea a fost introdusa de primarie, fiind calificata drept pretentii. Cu toate astea, primăria a continuat să emită facturi cu taxa de concesiune indexată. Au fost trimise numeroase notificări cu privire la incetarea emiterii facturilor. #-o Degeaba...
Ce s-ar mai putea face in situtia asta?
Factura emisa de primarie-Directia venituri pentru achitarea taxei de concesiune are caracterul unui act administrativ.
Astept pareri, va rog..
~ Conținut șters la cerere ~
Este evident ca redeventa se datoreaza in temeiul unui contract de concesiune!!! Cunosc faptul ca taxa de concesiune se numeste redeventa...Sunt lucruri elementare...Evident ca am studiat contractul...
Subconcesionarea este interzisa in temeiul OUG indicate..Oricum acea ordonanta este anterioara deciziei definitive si irevocabile Nu s-a judecat in contencios.
Contractul nu prevede cesiunea. iar instanta a constat acest fapt.
Pe mine ma interesa ce as mai putea face pt a opri avalansa de facturi din partea primariei.
Rostul intrebarii mele era urmatoarea: daca ar putea fi calificata cumva...act administrativ, avand in vedere ca acel contract este unul administrativ, un act ce contine o eroare cu privire la persoana obligata la plata, ma gandeam sa formulez o plangere prealabila pe lea contenciosului.
Si astept pareri in continuare :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune bunuri publice. Ovidiujuncu01 Ovidiujuncu01 Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu câteva răspunsuri. O persoana juridică a deținut un contract de concesiune a unui teren si clădire intr-o comuna. ... (vezi toată discuția)
Redeventa concesiune ContSters194310 ContSters194310 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu redeventa unei concesiuni pentru un teren proprietate publica. O anumita primarie din tara, acum mai multi ... (vezi toată discuția)
Primăria, uat si /sau consiliul local bună!in cazul in care ... danalida danalida Primăria, UAT si /sau Consiliul Local Bună!In cazul in care am facut o cerere catre consiliul local privind emiterea unei hotărâri pentru ... (vezi toată discuția)