Buna ziua!
Am si eu o nelamurire in legatura cu redeventa unei concesiuni pentru un teren proprietate publica.
O anumita primarie din tara, acum mai multi ani a dat niste terenuri in concesiune si ,potivit secretarei de atunci s-a calculat valoarea anuala a taxei de concesiune astfel : valoare redeventa mp potrivi HCL x anumiti indici = valoare teren : 49 ani = valoare taxa anuala concesiune teren.
Anul trecut s-au dat iar in concesiune cateva terenuri,dar s-a schimbat secretara care a calculat valoarea anuala a taxei de concesiune astfel : valoare redeventa mp potrivit HCL x suprafata teren = valoarea anuala a taxei de concesiune.
Puteti sa ma lamuriti si pe mine care este varianta corecta dupa parerea dvs?
Daca, valoare redeventa mp potrivit HCL = valoare redeventa mp potrivi HCL x anumiti indici = valoare teren, atunci procedura este asemanatoare!
Se poate ca valoarea de redeventa de anul trecut, sa fie luata din contabilitate, unde terenul este inregistrat la valoare evaluata conform OG nr.91/2003..
Formula dvs. este greu de inteles...redeventa minima aprobata de CL este luata din Codul Fiscal, nu este nici o nelamurire in privinta acesteia.
Problema este formula de calcul a taxei anuale de concesiune, deoarece sunt contradictii in legatura cu aceasta...prima formula a fost si avizata de catre niste inspectori judeteni, dar cea de-a doua a fost calculata doar de catre secretara .
Buna seara
Am luat in concesiune in anul 2006 un teren in Satul Poiana Oras Ovidiu/Constanta
Conditiile concesiunii au fost:
Durata 49 ani, urmand ca dupa ridacarea casei la "rosu" sa poti cumpara terenul la pretul de 7 euro fara tva.
Redeventa anuala este de 453 euro ( patru sute cinci zeci si trei euro - ati auzit bine )
Astazi cand am vrut sa cumpar terenul cu pretul fixat in contractul de concesiune, serviciul juridic al primariei m-a anuntat ca nu pot cumpara terenul deoarce consiliul local a emis o hotarare in care spune ca trebuie reevaluat terenul daca a trecut mai mult de 3 ani.
Dupa ce au luat legatura cu evaluatorul mi-au spus ca daca vreau sa cumpar terenul ma costa 20 euro / mp. ( de 3 ori mai mult )
dupa ce am discutat si eu cu valuatorul mi-a spus ca au facut niste magarii enorme cei de la primarie si ca de fapt cand a vazut ce preturi au cerut ei pe redeventa anuala nici nu a mai stat la discutii cu ei - Repet 453 EURo /AN
Intrebarile mele sunt:
1. este legal sa modifice pertul concesiunii tinand cont ca avem semnat un Contract de Concesiunne in care se spune clar ca Primaria se obliga sa vanda la pretul de 7 euro / mp ( mentionez ca nu am fost instiintat de nicio modificare a contractului din anul 2006 pana acum )
2. poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza redeventa in cazul meu si cam cat ar fi trebuit sa platesc eu anual ?
Mentionez ca zona nu dispunde de curent electric, apa sau infrastructura ( retelele sunt trase de cinci ani dar si acum in 2012 stam la lumina lumanarii )
Va multumesc anticipat