avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere de teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere de teren concesionat

buna ziua
detin un teren concesionat de la un consiliu local
si as vrea sa mut sa transfer acesta concesiune
pe o alta firma a mea fara a mai avea nevoie de vreun acord de
la primarie astfel scapand de un eventual refuz sau de
birocratie , precizez ca mai este vorba de o perioada de 18 ani
de concesiune si deci as dori un astfel de contract pe toata perioada
si mai precizez ca exista posibilitatea ca firma posesoare in prezent
a concesiunii si care deci va ceda terenul sa numai existe intr un an -doi
si mai precizez ca contractul de concesiune prevede ca este fara drept
de subconcesionare
in toate aceste conditii ar putea fi valabil un contract de inchiriere
pe durata de 18 ani , avand dreptul de inchiriere dar luand in calcul perioada
si ca firma care detine in prezent concesiunea sa se desfiinteze intr un viitor apropiat sau ce solutie ar fi cea mai buna ?

va multumesc f mult
Cel mai recent răspuns: ContSters233296 , utilizator 20:59, 14 Decembrie 2011
Nu puteti face o astfel de operatiune .... schimbarea titularului concesiunii este numai la latitudinea Consiliului Local care v-a aprobat concesiunea si care este administratorul bunurilor din domeniul public al localitatii respective.
Astfel de operatiuni juridice sunt atributul exclusiv al proprietarului ... iar daca o faceti fara acordul proprietarului riscati sa fiti pasibil de sanctiunile prevazute in contract pentru nerespectarea clauzelor acestuia (reziliere, daune interese, etc).
da inteleg dar ma gandeam la un contract foare bun de inchiriere eventual in notariat am dreptul de inchiriere si ma gandeam la un contract de inchiriere pe 18 ani dar cred ca ar putea aparea o problema daca firma care detine concesiunea sa numai existe si atunci cred ca ar fi o problema pentru firma cealalta a mea care a inchiriat de la firma posesoare a contractului de concesiune ?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un teren concesionat? as4angel as4angel as dori sa stiu daca pot cumpara de la o persoana fizica un teren care a fost concesionat de la primarie pe o perioada de 49 ani de catre aceasta persoana si ... (vezi toată discuția)
Conditie concesiune jon_ion jon_ion daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren crista209 crista209 detinem un teren ptr care platim chirie din anul 1995.pe acest teren am amplasat un chiosc din aluminiu.dorim sa ne extindem si sa ridicam o constructie,dar ... (vezi toată discuția)