avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conditie concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conditie concesiune

daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere constructie dar am aflat ca exista un contract de inchiriere pentru altcineva. este o curte nationalizata ,casa mea nu are nici o legatura cu legea 112, cel care a inchiriat este cumparator pe legea 112.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
jon_ion, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:09, 23 Iulie 2010
se pare ca nu are nimeni nici un raspuns pentru mine!
Din moment ce titularul dreptului de proprietate (consiliul local) a transmis dreptul de folosinta prin contractul de inchiriere, nu vad cum ar putea incheia un contract de concesiune asupra aceluiasi bun inainte de expirarea perioadei de inchiriere. Ar putea eventual sa va dea terenul in concesiune, dar sa stipuleze un termen suspensiv - termen egal cu perioada care a mai ramas din contractul de inchiriere. Dupa trecerea acelei perioade, daca reusiti sa incheiati acum contractul in conditiile de mai sus, veti putea construi.

Altfel, veti putea incheia contractul si veti beneficia de efectele lui numai dupa ce expira inchirierea.

de fapt cine este adevaratul proprietar al acestor terenuri? primaria, prin consiliul local sau prin primar, afi, cine trebuie sa semneze in calitate de proprietar?
Proprietar este unitatea administrativ teritoriala - orasul sau comuna.

Hotararea privind concesionarea o ia consiliul local. Punerea in practica a hotararii o face primarul, el semneaza contractul de concesiune in limitele hotararii consiliului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren curte myela myela Cum se poate concesiona un teren din curtea unei case cumparate cu 10 ani in urma in baza legii 112.Mentionez ca am inchiriat deja cota indiviza din terenul ... (vezi toată discuția)
Legea 112 manuela varsta manuela varsta Daca am cumparat o casa (in rate pe o periada de 10 ani)cu legea 112 dupa terminarea ratelor sau daca achit valoarea ramasa (adica 5 ani),intru automat in ... (vezi toată discuția)