avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara un teren concesionat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara un teren concesionat?

as dori sa stiu daca pot cumpara de la o persoana fizica un teren care a fost concesionat de la primarie pe o perioada de 49 ani de catre aceasta persoana si ce anume implica aceasta tranzactie
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 12:03, 18 Aprilie 2010
Asa cum ati spus, concesionarul a concesionat de la Primarie ... deci, nu este proprietarul terenului si, in concluzie, nu poate sa va vanda acel teren pentru care nu are un drept de proprietate.
Titularul va transmite dv. dreptul de concesiune nu exista vanzare cumparare
Daca contractul initial permite , puteti subconcesiona sau sa va asociati ...dar ce sa cumparati, daca proprietar este Primaria?
Concesiunea este, de regula, specifica dreptului de proprietate publica. Probabil ca acest teren face parte din domeniul public al primariei care l-a concesionat. Ma indoiesc ca Primaria a permis in contractul de concesiune subconcesionarea. Dreptul de proprietate publica nu se poate vinde ci doar poate fi concesionat, dat in administrare,etc. Va recomand sa fiti atent ce acte semnati cu persoana care este parte in contractul de concesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de concesiune munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua. am o mica nelamurire. in situatia in care concesionez un teren proprietate privata a statutului(primariei),am posibilitatea de a cumpara terenul ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)