avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de concesiune

buna ziua. am o mica nelamurire. in situatia in care concesionez un teren proprietate privata a statutului(primariei),am posibilitatea de a cumpara terenul dupa o perioada. intrebarea mea este daca, pana sa-l cumpar, eu, ca si concesionar, pot sa concesionez la randul meu o parte din terenul pe care-l am in concesiune si daca da, subconcesionarul meu(sa-l numim astfel)imi va plati mie taxa sau primariei direct. ce suprafata maxima poate concesiona primaria?ce legislatie ma sfatuiti sa consult pt studierea in profunzime a contractului de concesiune? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:22, 22 Octombrie 2008
Contractul încheiat cuprinde, cu siguranţă, prevederi referitoare la posibilitatea (sau imposibilitatea) subconcesionării.


Tind să cred că vă interzice subconcesionarea. Dacă o permite, subconcesionarul n-are nicio treabă cu primăria.


Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2008
themis, utilizator
dar dreptul concesionarului nu este, cumva, un drept de superficie? daca da, ar insemna ca si anume concesionarul poate transmite proprietatea asupra constructiei si folosinta asupra terenului.prin urmare cumparatorul ar fi un continuator al contractului de concesiune, si proprietar al constructiei?
Citiţi contractul. De acolo cred că vă puteţi lămuri asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le aveţi.

Poate se prevede că, la sfîrşitul concesiunii, construcţia va trece în proprietatea primăriei. Poate sunteţi obligată, sub sancţiunea desfacerii concesiunii, să nu înstrăinaţi construcţia timp de X ani. Nu ştiu. N-am citit contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Regimul concesiunilor mdDentist mdDentist Buna ziua, Ma poate cineva lamuri ce inseamna interdictia de subconcesionare? In speta, o primarie concesioneaza un spatiu medical unei firme X pentru a ... (vezi toată discuția)
Concesiunea Filofa Filofa Vreau sa cumpar o casa construita pe un teren concesionat pe o perioada de 48 ani.C e riscuri pot avea si ce ma sfatuiti sa fac. (vezi toată discuția)