S-a incalcat clauza de subconcesionare?
multumesc.
Art. 10. -
(2) Este interzisă subconcesionarea în tot sau în parte, unei terţe persoane, a spaţiului care face obiectul contractului de concesiune.
Concesionarul are obligaţia de a exploata în mod direct bunurile, activităţile sau serviciile publice care fac obiectul concesiunii, fără a putea subconcesiona unei alte persoane, în tot sau în parte, obiectul concesiunii. Astfel, concesionarul nu va fi îndreptăţit să încheie contracte de locaţiune, să constituie un uzufruct (chiar cu privire la fondul de comerţ), contracte de asociere în participaţiune în care calitatea de asociat activ (gerant) să oaibă o terţă persoană, sau să aducă ca aport la capitalul unei societăţi comerciale drepturi sau bunuri dobândite în contractul de concesiune, şi aceasta deoarece „serviciul public se
desfăşoară pe riscul concesionarului, acesta neputând transfera riscurile către terţe persoane”
O clauză de maximă importanţă (deşi, în opinia noastră, lipsa ei nu are nici un impact asupra valabilităţii contractului de concesiune, întrucât aceasta operează prin efectul legii) este cea prevăzută de art. 28 alin. 6 din Legea nr. 219/1998, privind interdicţia pentru concesionar de a subconcesiona, în tot sau în parte, unei alte persoane, obiectul concesiunii.
Aşadar, dreptul de concesiune, fiind dobândit în baza unui contract intuitu personae, nu poate fi transmis unui terţ, pentru durata rămasă până la expirarea contractului sau pentru una mai scurtă. Sancţiunea încălcării unei astfel de interdicţii este nulitatea absolută a contractului de subconcesiune.
~ final discuție ~