Mulțumesc pt răspuns. Da am fost înștiințat ca am de plata aceasta suma dar ce nu înțeleg de ce legiuitor a mai introdus prescripția in lege daca anaf îți trimit o hârtie la fiecare 5 ani si se considera întreruperea prescripției. Așa s-a încercat la început si cu prescrierea pedepsei când prin emitere a unui mandat de arestare international simpla lui difuzare întrerupea prescrierea pedepsei si nu era legal constituțional!. Așa niciodată nu s-ar fi prescris pedepsele niciodată. Legea era clara când se întrerupea prescrierea. Eu nu am fost in tara nu am avut venituri in Romania. Exista vre- cale legala in instanță sa invoc prescrierea?.
Buna.
Am fost condamnat definitiv in septembrie 2005 definitiv art.215. Si am fost obligat sa plătesc cheltuieli judecata in valoare de 2000 roni. Am părăsit romania in anul 2000 si m-am întors in anul 2016 noiembrie după se pedeapsa de 5 ani cu executarea sa prescris in iulie 2016., după 15 ani. Întrebarea mea este daca cheltuielile de judecata se prescriu după 5 ani, in cazul meuvau trecut 10 si apar la anaf cu 2000 + 3000=5000 roni cheltuieli si penalizări.
Vreau sa va întreb daca cheltuielile de judecata se prescriu?