avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescrierea cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescrierea cheltuieli judecata

Buna.
Am fost condamnat definitiv in septembrie 2005 definitiv art.215. Si am fost obligat sa plătesc cheltuieli judecata in valoare de 2000 roni. Am părăsit romania in anul 2000 si m-am întors in anul 2016 noiembrie după se pedeapsa de 5 ani cu executarea sa prescris in iulie 2016., după 15 ani. Întrebarea mea este daca cheltuielile de judecata se prescriu după 5 ani, in cazul meuvau trecut 10 si apar la anaf cu 2000 + 3000=5000 roni cheltuieli si penalizări.
Vreau sa va întreb daca cheltuielile de judecata se prescriu?
Cel mai recent răspuns: robert-nicholson , utilizator 01:45, 28 Martie 2017
Buna ziua,
Se prescriu, in termen de 5 ani.
Dar, daca s-a facut vreun act de executare, acesta intrerupe termenul de prescriere, urmand sa curga un nou termen de 5 ani, de la ultimul act de executare.

Un act de executare care poate duce la intreruperea termenului de prescriere poate fi chiar somatia adresata catre dvs, de plata debitului datorat.

Iar, conform codului fiscal, pot fi considerate somatii din partea ANAF, publicarea acestora on-line.
Mulțumesc pt răspuns. Da am fost înștiințat ca am de plata aceasta suma dar ce nu înțeleg de ce legiuitor a mai introdus prescripția in lege daca anaf îți trimit o hârtie la fiecare 5 ani si se considera întreruperea prescripției. Așa s-a încercat la început si cu prescrierea pedepsei când prin emitere a unui mandat de arestare international simpla lui difuzare întrerupea prescrierea pedepsei si nu era legal constituțional!. Așa niciodată nu s-ar fi prescris pedepsele niciodată. Legea era clara când se întrerupea prescrierea. Eu nu am fost in tara nu am avut venituri in Romania. Exista vre- cale legala in instanță sa invoc prescrierea?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la anaf rastep rastep Buna ziua, Am avut un PF in 2008 iar din 2009, cand l-am inchis, am ramas cu niste restante la ANAF . Aprox. 8000 de lei. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in cat timp si in ce conditii se pot prescrie datoriile catre stat . Exista vreo lege prin care nu se mai pot prescrie datoriile ? Daca da , ... (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)