avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prescriere datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prescriere datorii

Spuneti-mi va rog in cat timp si in ce conditii se pot prescrie datoriile catre stat . Exista vreo lege prin care nu se mai pot prescrie datoriile ? Daca da , spuneti-mi va rog care ar fi temeiul legal in cazul in care se prescriu sau nu se prescriu .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alin_bv , utilizator 16:14, 17 Mai 2010
Datoriile catre stat se prescriu in termen de 5 ani. Orice act de executare inceput in executarea creantelor intrerupe insa acest termen de prescriptie. Si, in marea majoritate a cazurilor functionarii nu lasa termenul sa se implineasca. Termenul de 5 ani este prevazut de codul fiscal, iar pentru detalii despre prescriere decret 167/1958.
Conform declaratiei 100 din anul 2007 aveam de plata impozit pe profit de 305 ron. Saptamana trecuta am primit acasa instiintare pentru plata si cu penalitatile aferente de aprox. 45 ron - in total 350 ron . Am fost la Financiar si am platit , dar casiera mi-a spus ca am de plata doar 45 ron, suma de 305 ron nu se plateste. Acestia 305 ron s-au prescris ? Cu toate ca au trecut doar 3 ani .
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari mai vechi de 3 ani magdamaria magdamaria buna ziua, as vrea sa stiu daca este adevarat ca penalizarile mai vechi de 3 ani se prescriu. si daca da, imi puteti spune ci care este temeiul legal pt ... (vezi toată discuția)
Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Cum se realizeaza in fapt prescrierea unei datorii user43 user43 Buna ziua, Sunt administrator de bloc si ma confrunt cu situatia ca nu stiu concret cum sa operez contabil prescierea unor datorii la intretinere. Am proces ... (vezi toată discuția)