avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari mai vechi de 3 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari mai vechi de 3 ani

buna ziua,

as vrea sa stiu daca este adevarat ca penalizarile mai vechi de 3 ani se prescriu.
si daca da, imi puteti spune ci care este temeiul legal pt aceasta situatie?

adica, am penalizari la cotele de intretinere din 2002 pina in prezent si nu am fost actionata in instanta pina anul trecut, cind exista o hotarire judecatoreasca asupra penalizarilor din iunie 2007 pina in decembrie 2009.
dar ma intereseaza ce pot face pt a se prescrie penalizarile anterioare lunii iunie 2007.trebuie sa fac eu o cerere sau administratorul trebuie sa le anuleze fara cererea mea?

Decretul nr 167/1958 privind prescriptia extinctiva prevede ca datoria se prescrie in termen de 3 ani
Pentru restantele anterioare anului 2007 ,trebuie sa solicitati presedintelui sa ia in discutie situatia dvs in cadrului sedintelor de comitet executiv si sa dispuna masurile necesare
Probabil ca dvs ati acumulat restante la plata cotelor de intretinere la care ,
asociatia a aplicat penalitati
Orice datorie, nu numai penalizările, mai veche de 3 ani este prescrisă, în temeiul Decretului 167/1958 privitor la prescripția extinctivă.
Se pare că asociația știa acest lucru din moment ce a pretins doar ceea ce nu s-a prescris. Nu trebuie să faceți nimic în plus.
deci astazi a fost sedinta cu proprietarii, iarasi s-a pus problema penalizarilor mele(da, la cotele de intretinere pe care le-am achitat aproape in totalitate), care au ajuns intre timp la 7000 ron- din 2002 incoace, am o hotarire pentru penalizarile din iunie 2007 pina in dec 2009, pe care vreau sa le platesc asa cum scrie in hotarire, dar ce pot face pentru cele din 2002 pina in iunie 2007, ca administratorul spune ca nu se prescrie nimic.
eu, nestiind daca e corect sau nu cu prescrierea, am tacut, acum insa inteleg ca aveam dreptate- da, se prescriu.
marti ma intilnesc personal cu administratorul si vreau sa fiu cu lectiile facute.deci sigur se prescriu,am sa scot si decretul din 1958 la imprimanta sa-i arat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

prescrirea penalizarilor tutu? tutu? care este legea care prevede prescrierea penalizarilor,deoarece dupa timp de 3ani si 1 luna au aparut penalizari pe listele de intretinere . Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii la intretinere husseincudop husseincudop Fiind plecat din tara,am restante la plata cheltuielilor de intretinere la nivel de circa 4 ani.Asociatia de proprietari nu m-a actionat in judecata, pe de o ... (vezi toată discuția)
S-a abrogat legea 167/1958 privind prescriptia extinctiva? mereuinfo mereuinfo Va rog sa-mi spuneti daca in cazul asociatiilor de proprietari legea 230/2007 interzice aplicarea legii 167/1958 privind prescriptia extinctiva intrucat ... (vezi toată discuția)