Buna ziua,
Am avut un PF in 2008 iar din 2009, cand l-am inchis, am ramas cu niste restante la ANAF . Aprox. 8000 de lei.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista vre-un termen de prescriere a datoriilor la stat??? Pt. ca de exemplu la banci sau alte institutii stiu eu ca este 5 ani termenul de prescriere al datoriilor care nu au putut fi recuperate.
Termenul este de 5 ani din ce stiu eu, cu exceptia datoriilor din fapte de natura penala care se prescriu in 10 ani.
Din experinta va spun ca e foarte posibil sa fiti executat de ANAF. Mie mi-au trimis executarea dupa 3 ani in care mi-au tot trimis somatii pe o adresa veche unde nu mai stateam. Vi se va pune poprire pe contul personal si o sa platiti si penalitatile aferente. Stiti ca o PFA raspunde cu toate bunurile/veniturile indiferent ca sunt pe PFA sau PF.
Termenul de prescriptie este de 5 ani.Deci daca datoria este din 2009, in 2015 ar putea fi prescrisa.Dar prescriptia se intrerupe, incepand sa curga un nou termen de 5 ani, de la orice act de executare inceput de catre ANAF.Prin urmare,trimiterea unei somatii de plata, insotite de titlul executoriu, intrerupe prescriptia.