avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CAS; prescriere datorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CAS; prescriere datorii

Stie cineva dupa cat timp se prescriu datoriile catre CAS? Am avut un PFA pe care l-am inchis acum aproximativ 5 ani. Pe atunci eram student si lucram cu contract de colaborare, dar nu stiam ca trebuie sa platesc si CAS (student fiind).

O cunostinta mi-a spus ca datoriile catre CAS se prescriu dupa 5 ani. Eu in tot acest timp nu am fost anuntat ca as avea vreo datorie, iar cand am inchis PFA-ul nu am intampinat probleme. In schimb, cand am vrut sa-mi platesc CAS-ul personal, mi s-a spus ca as avea o datorie de aprox. 800 RON (asta s-a intamplat tot acum 5 ani, inainte sa-mi inchid PFA-ul).

Ma poate lamuri cineva cum sta treaba exact? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 10:12, 5 Octombrie 2013
In ceea ce priveste datoriile catre stat, termenul de prescriptie de 5 ani incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere creanta, conform art. 131 alin. 1 din Codul de procedura fiscala.
Care este data exacta la care ati inchis PFA_ul ? Din postul dvs (aprox 5 ani) inca mai puteti fi somat pentru recuperarea datoriilor.
La aceasta data, datoriile dvs se vor prescrie daca ati inchis PFA_ul in cursul anului 2007. Insa daca in aceasta perioada, au fost emise somatii / titluri executorii de care nu aveti cunostinta,( situatie des intalnita) perioada de prescriere se prelungeste
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Datorii la anaf rastep rastep Buna ziua, Am avut un PF in 2008 iar din 2009, cand l-am inchis, am ramas cu niste restante la ANAF . Aprox. 8000 de lei. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Amenda administratia financiara andreeabrotacel andreeabrotacel Buna ziua, eu am infiintat un pfa in septembrie 2009 la reg comertului.Nu am incheiat contracte si nici nu am taiat facturi pana in mai 2010.Pentru ca m-am ... (vezi toată discuția)