andreeabrotacel a scris:
Buna ziua, eu am infiintat un pfa in septembrie 2009 la reg comertului.Nu am incheiat contracte si nici nu am taiat facturi pana in mai 2010.Pentru ca m-am prezentat la adm financiara in 2009 dupa cele 2 saptamani de care nu stiam,trebuia sa platesc 200 ron amenda...bani pe care nu i-am avut intrucat nu am inregistrat venituri. Am facut marea greseala de a amana depunerea actelor si declaratiilor. Pana in momentul de fata am incasat pe pfa, in contul de pf ( in baza unui contract) aprox 8000 ron (5 facturi emise). Acum doresc sa radiez PFA-ul intrucat am pierdut contractul cu frma respectiva. Am inteles ca procedura este simpla insa situatia mea este una complicata. Daca inchid pfa-ul fara sa depun alte declaratii intrucat nu am niciun venit in momentul de fata din care sa pot plati amenzile pt cas, cnas si fisc, care ar fi pedeapsa la care sa ma astept. Poate fi interpretata si ca evaziune tinand cont de prejudiciul relativ mic comparativ cu marii tepari? Daca nu am antecedente pot scapa doar cu o amenda? Oricum trebuie sa vorbesc mai detaliat cu cineva in cunostinta de cauza pentru a nu ajunge la inchisoare de la o varsta atat de fageda...
Multumesc frumos.
8000 ron (5 facturi emise). sunt in lei vechi 80000000 adica opt sute de milioane ????.......asta nu inseamna ca nu aveti niciun venit...?????