avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Amenda fiscala lipsa casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Amenda fiscala lipsa casa de marcat

Buna ziua!

As avea nevoie de un raspuns in legatura cu o amenda pe care parintii mei au primit-o de la fisc in urma cu vreo 7-8 ani pentru ca nu au avut casa de marcat fiscalizata. Amenda a fost data pe firma, o intreprindere familiala cu activitate scazuta. Valoarea amenzii a fost in jur de 8000 de lei. De atunci nu au mai primit nici o instiintare ca ar trebui sa platesca, asta pana luna acesta. Au fost instiintati ca trebuie sa achite datoria fie toata odata, fie sa incheie un contract pe 5 ani si sa achite lunar 150 de lei. Daca in 30 de zile nu incheie contractul, li se va pune sechestru pe casa, desi casa nu este inregistrata pe firma, si este cumparata inainte sa se fi infiintata intreprinderea. Sediul este la acel domiciliu, dar nu cred ca are relevanta. Ar putea sa fie foarte usor intr-o cladire inchiriata. Intrebarea mea este de ce au primit abia acum acesta instiintare? Datoria nu se stinge dupa o anumita perioada si daca se dovedeste ca firma a avut o activitate scazuta? Fiscul are posibilitatea sa puna sichestru pe bunuri care nu apartin firmei? Un raspuns de la o persoana cu pregatire in domeniu sau care a trecut printr-o situatie similara mi-ar fi de mare ajutor.
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
mony87, utilizator
Cel mai recent răspuns: mony87 , utilizator 09:55, 12 Mai 2017
niciodata nu se prescrie o datorie la fisc. Dupa 4 ani si 11 luni o sa trimita o somatie si iar incep cei 5 ani de prescriere...
dezantajul II/PFA/AF= toate datoriile se duc spre persoanele fizice. Deci poate fiscul sa execute orice apartine de PF.
Au trecut noua ani si ceva. In decembrie anul acesta s-ar fi facut zece.Din ce am citit eu prin codul de procedura fiscala, art.110, pentru amenzi termenul de prescriptie este de 10 ani, dar fiscul are dreptul sa execute silit in maxim cinci ani. Mi se pare cu dus si intors ce scrie si acolo. In anumite conditii poate inceta termenul de prescriptie, dar nu mi-e clar care sunt conditiile.
In sursele acestea am gasit ceva informatii:

www.avocatnet.ro/content/art...

[ link extern ]
Alte pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administratia financiara andreeabrotacel andreeabrotacel Buna ziua, eu am infiintat un pfa in septembrie 2009 la reg comertului.Nu am incheiat contracte si nici nu am taiat facturi pana in mai 2010.Pentru ca m-am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ridic o recomandata? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Am primit astazi in cutia postala o instiintare ca am de ridicat o recomandata. Nu cred ca este o amenda noua, pentru ca nu am avut de aface cu politia in ... (vezi toată discuția)