avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce se intampla daca nu ridic o recomandata?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce se intampla daca nu ridic o recomandata?

Am primit astazi in cutia postala o instiintare ca am de ridicat o recomandata. Nu cred ca este o amenda noua, pentru ca nu am avut de aface cu politia in ultimu timp. Am 2 amenzi pt tulburarea linistii publice, una de acum aproape 3 ani sau 4 ani si una de acum 2 ani.Prima de acum 3 sau 4 ani o consider un abuz , pt ca politistul care sa prezentat la usa mi-a zis ca nu imi da amenda , dar la o saptamana am primit amenda prin posta , i-ar a-2a de acum 2 ani mi-a fost inmanata personal de catre politisti dupa 2-3 zile de comiterea aceleasi fapte. Acum prin aceasta recomandata , banuiesc ca fiscu vrea sa ma informeze ceva legat de una sau amandoua aceste amenzi. Mentionez ca nu am nimic pe numele meu , nici nu sunt angajat , in shimb am un cont in care primesc bani lunar de la tatal meu , in aceasta recomandata primita astazi ar putea scrie ca fiscul urmeaza sa imi blocheze acel cont?? Ce imi poate face fiscul , daca nu ridic recomandata Din ce stiu amenzile nu are cum sa le bage
la impozitul la casa , pt ca ele sunt pe numele meu , iar casa pe numele lu tata. Sa schimbat cumva legea? Dupa cati ani se prescriu amenzile contraventionale de la politie 3 sau 5? Multumesc astept un raspuns. Poate fiscul sa imi blocheze acel cont (card de debit) fara sa ma anunte , fara sa iau oficial la cunostinta acest lucru?, ma gandesc ca asta ar putea scrie in acea recomandataX-(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:05, 22 Februarie 2014
Recomandata se va intoarce la emitentul scrisorii, dupa cca. 10 zile de la prima instiintare, cu mentiunea postei ca desi ati fost instiintat (probabil in 2-3 randuri) nu ati ridicat-o.
In evidentele postei figureaza instiintarea dvs. in data de ...., ora ....
Daca este o instiintare de plata de al fisc, este insotita de o somatie de plata, pentru a plati amenzile plus dobanzile pana la data de ...... , dupa care se va trece la executarea silita.
Primul vizat pentru executare silita va fi contul de care vorbiti.
Daca aveti domiciliul stabil in casa parintilor, este posibil ca tatalui sa nu i se incaseze impozitul anual pe casa si teren, daca dvs. figurati cu amenzi neplatite.
Executarea silita se va consuma cu siguranta inainte de prescrierea amenzilor.
Sansele sa "fentati" statul sunt minime.
nu are ce execute fiscul , nu am nimic pe numele meu, iar acel cont daca il blocheaza, vorbesc cu un prieten si voi primi bani de la tatal meu in contul lui , sau solicit sa mi puna prin curier sub forma de pachet , si statul (fiscul) o sa ia de la mine praful dupa toba, la anu se fac 5 ani de la prima amenda si aceasta se fa prescrie. Asta sa il oblige pe tata sa plateasca amenzile mele (cand plateste el impozitul pe proprietatea lui) , chiar daca eu locuiesc la aceasta adresa cu siguranta este o aberatie , nu poate fi legal asa ceva, amenda e pe numele meu!
la mine in cutia postala poate umbla oricine , usa se deschide singura , fara cheie, o sa spun ca nu am primit nici o instiintare , postasul trebuie sa ma caute la usa , si daca ma cauta o sa il "conving" sa imi spuna cine este expeditorul recomandatei , nu am sa merg sa o ridic.
Nu conteaza deloc daca o ridicati sau nu, cine v-a trimis-o are dovada comunicarii.
Amenda se poate transforma in munca in folosul comunitatii.
Termenul de prescriptie de 5 ani nu se calculeaza de la daca cand ati luat amenda, ci de la 1 ian anul urmator.
Apoi, poate e de la fisc sau nu.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie cu dosar de executare !? Gabiell Gabiell Buna ziua, Am ridicat din cutia postala o somatie de la directia generala de impozite si taxe locale, cu denumirea in tabel \\"AMENZI CONTRAVENTIONALE\\" si ... (vezi toată discuția)
Tarif despagubire cnadr andyc25 andyc25 Buna ziua, Am primit din partea unui executor judecatoresc o adresa de executare silita prin care sunt instiintata ca am de achitat 28 euro catre CNADR si ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera - camera fixa betmeniul betmeniul Printr-o recomandata de la posta am fost instiintat ca am depasit viteza legala in localitatea Puchenii Mari si ca trebuie sa spun cine a fost soferul. ... (vezi toată discuția)