avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiBalan

Activitate AndreiBalan

Buna ziua!

Ma aflu in situatia de a fi avut o neintelegere cu proprietarul unei sali de fitness, motiv pentru care dumnealui a considerat ca e normal sa imi anuleze legitimatia (inca valabila).

Nu suspin dupa acea perioada pe care am platit-o si de care nu mai pot beneficia, desi nu mi se pare corect.

Problema pe care vreau sa o aduc in discutie este aceea ca in momentul creerii abonamentului, receptionerul solicita actul de identitate, caruia ii face o fotocopie xerox.

De pe respectiva copie decupeaza fata (pe care o ataseaza pe legitimatie), restul copiei ramanand doar dumnealor stiu unde.

Mai apoi, datele personale precum nume, prenume, seria, nr, localitatea de resedinta sunt trecute intr-un caiet de evidenta, precum si intr-o aplicatie instalata pe calculatorul receptiei. Cunosc aceste aspecte deoarece unul din receptioneri imi este coleg.

Intrebarile mele sunt urmatoarele trei :

1) In momentul in care mi se cer, prelucreaza si stocheaza datele personale, firma respectiva nu trebuie sa obtina acordul meu pentru aceasta? Scris sau verbal? Pentru ca nu l-au obtinut pe niciunul, eu am dat cartea de identitate gandindu-ma ca o vor folosi doar pentru fata mea. Mai apoi, verificand legitimatia, am observat ca seria si nr, precum si localitatea sunt trecute si pe aceasta, rezultand ca datele mele personale au fost prelucrate de catre receptioner.

2) Daca, prin absurd, faptul ca am inmanat de buna voie cartea de identitate reprezinta un acord tacit, persoana care le prelucreaza nu ar trebui sa fie autorizata/instruita in acest sens? De cele mai multe ori e vorba de studenti sau de persoane cu studii minime, care, cu siguranta, nu au fost instruite in acest sens.

3) In momentul in care voi preda legitimatia la receptie, presupunand ca la cele doua puncte de mai sus firma a actionat conform legii, am dreptul sa solicit ca datele mele personale sa fie sterse din evidentele firmei (caiet + aplicatie) ? Ma tem ca ma voi trezi pe vreo lista de sustinatori sau, mai rau.:O

P.S.: Rog un moderator sa mute intrebarea intr-o alta categorie in caz ca nu am nimerit-o pe cea potrivita!
Va multumesc!

Cu respect,
A.B.
Buna ziua!

Doar ce-am primit prin posta o amenda pentru lipsa rovinietei.

1. O aveam valabila exact pana in 04.11 (inclusiv,corect?), insa nu mi-a trecut nici prin fundul capului ca e nevoie sa o pastrez chiar si dupa ce am cumparat-o pe urmatoarea; oricum, tinand-o in portofel, devenise aproape indescifrabila (foarte stearsa) - greseala mea pe care-o recunosc si mi-o asum, faptul ca nu am pastrat acel bon.

2. Are vreo sansa o contestatie impotriva PVCC tinand cont ca vehiculul condus de mine este de categoria B (autoturism Vw Golf) si nicidecum A (motocicleta) conform pozei pe care v-o atasez?

Mentiune: amenda am platit-o deja, insa stiu ca pot cere returnarea sumei in instanta (in cazul in care am castig de cauza)

Va multumesc!

[IMG][ link extern ] ]