avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda CNADNR (rovinieta) - categorie vehicul gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda CNADNR (rovinieta) - categorie vehicul gresita

Buna ziua!

Doar ce-am primit prin posta o amenda pentru lipsa rovinietei.

1. O aveam valabila exact pana in 04.11 (inclusiv,corect?), insa nu mi-a trecut nici prin fundul capului ca e nevoie sa o pastrez chiar si dupa ce am cumparat-o pe urmatoarea; oricum, tinand-o in portofel, devenise aproape indescifrabila (foarte stearsa) - greseala mea pe care-o recunosc si mi-o asum, faptul ca nu am pastrat acel bon.

2. Are vreo sansa o contestatie impotriva PVCC tinand cont ca vehiculul condus de mine este de categoria B (autoturism Vw Golf) si nicidecum A (motocicleta) conform pozei pe care v-o atasez?

Mentiune: amenda am platit-o deja, insa stiu ca pot cere returnarea sumei in instanta (in cazul in care am castig de cauza)

Va multumesc!

[IMG][ link extern ] ]
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
AndreiBalan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:34, 12 Mai 2016
Dacă amenda pentru rovignetă a fost aplicată pentru conducerea unui vehicul de categ A dvs deținând un vehicul de categ B, aveți motive clare pentru formularea unei plângeri și anularea procesului-verbal de contravenție.
Aveți grijă să formulați plângerea în termenul de 15 zile libere de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pvcc rovinieta CRiciu81 CRiciu81 In continutul pvcc-ului primit de mine pentru rovinieta se specififca faptul ca am condus la data xxx un vehicul din categoria A, insa eu detin auto categ. b ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)