avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda CNADNR (rovinieta) - categorie vehicul gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda CNADNR (rovinieta) - categorie vehicul gresita

Buna ziua!

Doar ce-am primit prin posta o amenda pentru lipsa rovinietei.

1. O aveam valabila exact pana in 04.11 (inclusiv,corect?), insa nu mi-a trecut nici prin fundul capului ca e nevoie sa o pastrez chiar si dupa ce am cumparat-o pe urmatoarea; oricum, tinand-o in portofel, devenise aproape indescifrabila (foarte stearsa) - greseala mea pe care-o recunosc si mi-o asum, faptul ca nu am pastrat acel bon.

2. Are vreo sansa o contestatie impotriva PVCC tinand cont ca vehiculul condus de mine este de categoria B (autoturism Vw Golf) si nicidecum A (motocicleta) conform pozei pe care v-o atasez?

Mentiune: amenda am platit-o deja, insa stiu ca pot cere returnarea sumei in instanta (in cazul in care am castig de cauza)

Va multumesc!

[IMG][ link extern ] ]
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
AndreiBalan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:34, 12 Mai 2016
Dacă amenda pentru rovignetă a fost aplicată pentru conducerea unui vehicul de categ A dvs deținând un vehicul de categ B, aveți motive clare pentru formularea unei plângeri și anularea procesului-verbal de contravenție.
Aveți grijă să formulați plângerea în termenul de 15 zile libere de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pvcc rovinieta CRiciu81 CRiciu81 In continutul pvcc-ului primit de mine pentru rovinieta se specififca faptul ca am condus la data xxx un vehicul din categoria A, insa eu detin auto categ. b ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Parcare in loc pentru persoane cu handicap Olivia Bozdog Olivia Bozdog Am parcat masina pe un loc pentru persoane cu handicap deoarece am fost in masina cu bunica mea care are certificat de handicap. Am primit acasa amenda cu ... (vezi toată discuția)