avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate emawinter

Activitate emawinter

Sotul meu este trimis in misiune diplomatica in stainatate pentru 3 ani. Eu lucrez in invatamant. Am cerut suspendarea activitatii pentru 3 ani. Inspectoratul scolar e de parere ca Legea 269/2003 Statutul corpului diplomatic, Legea 495/ 2004 privind salarizarea personalului administratia centrala, Legea 269 / 2003 Statutul Corpului Diplomatic nu se aplica in invatamant deoarece Legea invatamantului nu imi da voie sa suspend activitatea 3 ani cu rezervarea postului. Mi s-a spus ca pentru a beneficia de toate drepturile salariale si de sanatate si vechime in munca, in Revisal trebuie sa apara suspendarea cu art 54 (prin acordul ambelor parti) din Codul muncii. Inspectoratul scolar e de parere ca nu se aplica in cazul meu, ca nu e legal si legea invatamantului nu ii lasa sa faca acest lucru.
Mi s-a mai spus ca sotul meu, angajat al Ministerului Apararii, incadrat intr-o structura militara internationala in Franta, nu e personal diplomatic. Am adus in sprijinul meu adeverinte eliberate in acest sens precum si legea 495/ 2004, art 62.
Va rog sa sfatuiti cum pot aborda problema.
Multumesc.