avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Suspendare activitate 3 ani pentru insotire misiune ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Suspendare activitate 3 ani pentru insotire misiune diplomatica

Sotul meu este trimis in misiune diplomatica in stainatate pentru 3 ani. Eu lucrez in invatamant. Am cerut suspendarea activitatii pentru 3 ani. Inspectoratul scolar e de parere ca Legea 269/2003 Statutul corpului diplomatic, Legea 495/ 2004 privind salarizarea personalului administratia centrala, Legea 269 / 2003 Statutul Corpului Diplomatic nu se aplica in invatamant deoarece Legea invatamantului nu imi da voie sa suspend activitatea 3 ani cu rezervarea postului. Mi s-a spus ca pentru a beneficia de toate drepturile salariale si de sanatate si vechime in munca, in Revisal trebuie sa apara suspendarea cu art 54 (prin acordul ambelor parti) din Codul muncii. Inspectoratul scolar e de parere ca nu se aplica in cazul meu, ca nu e legal si legea invatamantului nu ii lasa sa faca acest lucru.
Mi s-a mai spus ca sotul meu, angajat al Ministerului Apararii, incadrat intr-o structura militara internationala in Franta, nu e personal diplomatic. Am adus in sprijinul meu adeverinte eliberate in acest sens precum si legea 495/ 2004, art 62.
Va rog sa sfatuiti cum pot aborda problema.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 13 Mai 2016
Legile respective se aplica si pentru cei care sunt in invatamant, dar nu pentru însoţirea cadrelor militare trimise în misiune permanentă în străinătate .

Va sugerez sa va adresati Directiei Juridice din cadrul Minnisterului Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca ddcc ddcc Buna ziua! Intrebare ref la cazul suspendarii contractului de munca in cazul insotirii sotului (angajat MAE) in misiune externa de lunga durata: - ce cadru ... (vezi toată discuția)
Blocare post (interes de serviciu al sotului) cbrescan cbrescan Buna. Daca sotul are un post intr-o institutie europeana, sotia care lucreaza in sectorul bugetar (educatie, titular) isi poate bloca postul ca sa-si urmeze ... (vezi toată discuția)
Buna seara. avem o angajata careia i se termina concediul de ... Askingme Askingme Buna seara. Avem o angajata careia i se termina concediul de crestere copil in Noiembrie. Insa de 1 an este plecata cu sotul si copii intr-o misiune ... (vezi toată discuția)