avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate Calin2130

Activitate Calin2130

Răspuns la discuția Retragerea plangerii prealabile.
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Răspuns la discuția Retragerea plangerii prealabile.
Puteți să-mi spuneți și de ce? Mulțumesc!
Bună ziua,
În 2021, din naivitate și neatenție, am fost victima unei fraude informatice în urma căreia am fost deposedat de o sumă de bani. Am sunat la bancă, mi-au închis cardul, au spus ca nu îmi pot returna banii și sa depun o plângere la poliție. Menționez ca mi-am asumat vina în proporție de 95 %, restul cred ca este vina băncii dar asta este altă discuție.
În continuare am depus o plângere online, era perioada pandemiei și așa se proceda din câte am înțeles.
Timpul a trecut, nu am primit nici un răspuns și m-am resemnat.
Acum vreo două zile am primit un telefon de la politie în care ma chemau sa merg sa dau o declarație cu privire la plângere respectiva deoarece, din ce mi s-a spus, s-a deschis un dosar penal.
Am mers la poliție și le-am spus ca doresc să-mi retrag plângerea din anumite motive însă mi s-a zis ca nu pot să-mi retrag plângerea deoarece s-au sesizat din oficiu și ca pentru infracțiunea respectivă nu se poate retrage plângerea. Cunoșteam doar faptul ca pana la pronunțarea unei hotărâri definitive plângerea prealabilă se poate retrage și m-am gândit ca au dreptate. Ulterior am studiat puțin C.P și C.P.P. și nu am găsit niciunde menționat despre imposibitatea retragerii plangerii prealabile.
Întrebarea mea este dacă, în situația de față, se poate sau nu retrage plangerea?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Despre paternitate
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Despre paternitate
Ok.Sa spunem ca mama nu vrea sa-l recunoasca ca tata biologic...Pretinsul tata biologic pentru a tagadui paternitatea va trebui sa faca dovada paternitatii sale fata de copil... actiunea in tagada este conditionata de dovada paternitatii...
Cum va putea el face aceasta daca nu ar avea nici o dovada?Care ar fi procedura pentru a obtine un test ADN?
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este al respectivului,afla,il vrea dar mama nu accepta ca el sa faca parte din viata copilului;viitoarea mama nu are nici un fel de pretentii deoarece urmeaza sa se casatoreasca cu altcineva,viitorul sot il va accepta si doreste ca pe certificatul de nastere sa fie trecut numele lui chiar daca stie ca nu este el tatal biologic.opilul urmeaza sa se nasca dupa casatorie...
Intrebarea este:tatal biologic poate avea vreun drept legal asupra copilului conceput in afara casatoriei si nascut in timpul casatoriei mamei cu altcineva?
Multumesc!