Da,lucrez doar in picioare....In cadrul firmei respective se lucreaza doar in picioare ,exceptie facand personalul de la birou.
Art.12 alin. 1 face referire la art. 2 litera ( c ) si ( d ).La litera "d" din art 2 ma incadrez la lahuza unde scrie urmatorul lucru : " - d) salariata care a născut recent este femeia care şi-a reluat activitatea după efectuarea concediului de lăuzie şi solicită angajatorului în scris măsurile de protecţie prevăzute de lege, anexând un document medical eliberat de medicul de familie, dar nu mai târziu de 6 luni de la data la care a născut "
Acuma nu inteleg....doar 6 luni de la data nasteri am voie sa cer pauzele respective sau se refera ca in termen de 6 luni pot solicita angajatorului asta.
Sau se aplica pauzele respective pana la implinirea varstei de un an a copilului ???
Asta nu inteleg,poate reusiti dvs. sa ma luminati.
Multumesc frumos.
Reducerea programului de la 8 ore la 6 am solicitat..In ordonanta de urgenta spune de pauze suplimentare pentru lahuze pe o durata de pana la 6 luni de la data nasteri copilului doar.
Inteleg ca,conform ordonantei respective am dreptul la pauze suplimentare in intervalul acelor 6 ore fara a depasi cele 6 ore, pe o perioada maxim de pana la 6 luni de zile de la data nasteri conform Art. 12 alin. ( 1 ). Pentru ca eu pe langa faptul ca alaptez ma incadrez la litera "d" din art. 2. M.am intors in campul muncii dupa efectuarea celor 42 de zile de concediu de lahuzie. Deci am inteles bine ???
Astept cu mare interes raspunsul Dvs.
Va multumesc frumos !
Deci conform OUG. 96/2003 Art.12 alin. ( 1 ) ,nu se apica in cazul meu in intervalul celor 6 ore de munca ? Tinand cont de faptul ca sunt lahuza si alaptez nu se pot solicita aceste pauze in intervalul celor 6 ore de munca conform OUG. 96/2003 ?
Buna,va rog sa ma ajutati si pe mine.Deci sunt in urmatoarea situatie.Lahuza de 8 sapt.si alaptez.M.am intors in campul munci.Datorita faptului ca alaptez am dreptul sa muncesc 6 ore platite 8. Intrebarea mea este : As vrea sa stiu daca in intervalul acestor 6 ore am dreptul la pauza fara sa depasesc cele 6 ore .???
Si de asemenea daca este legal ce au facut cei de la resurse umane,am fost la birou unde am dus o cerere in care am solicitat sa lucrez doar un tura de dimineata de la 07-13 specificand ca prestand munca in schimbul 2 respectiv 3 mi.ar afecta sanatatea si alaptarea.
Am solicitat nr de inregistrare pe care nu au fost de acord sa mi.l dea,sa imi de.a in scris solutionarea cereri si motivele pt care nu se abroba in cazul in care ju mi se aproba doar munca in tura de dimineata .Nu au fost de acord cu nimic.Nici macar nu au vrut sa o primeasca,inregistreze si nici macar pe cererea mea sa scrie ca Nu vrea sa o primeasca si dece.
As vrea sa stiu daca este legal acest lucru si daca pot face ceva innacest sens sau ma conformez dupa ei?
Va multumesc frumos !