avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate OanaDumu

Activitate OanaDumu

Răspuns la discuția Accident muncă Franţa
Va multumesc frumos!
Raspunsul dvs este explicit si detaliat!
Nu avem un document din partea firmei franceze cum ca a fost accident de munca, in afara de declaratia unchiului meu de la spital si o nota pe fisa de preluare a echipajului SMURD.
Demaram actiunile de obtinere a unui certificat constatator din Franta din care sa reiasa ca a fost vorba de un accident de munca.
Inca o data, mii de multumiri!
Răspuns la discuția Accident muncă Franţa
persoana care a produs accidentul este salariat francez, angajat al unei firme franceze.
CIM nu stiu ce inseamna.
Multumesc frumos!
Bună seara.
Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract.
În timpul ultimului contract a suferit un accident de muncă, muşchii piciorului drept i-au fost striviţi de un motostivuitor condus de un individ de la o altă firmă, care asculta muzică la căşti în timp ce conducea utilajul.
După îngrijirile medicale de urgenţă unchiul meu a fost trimis cu avionul în ţară unde, de aproape 2 luni, este în imposibilitatea fizică de a exercita orice activitate fizică. Este în concediu medical.
Intrebarea lui este următoarea: care sunt paşii ce trebuie parcurşi pentru a da firma cealalaltă în judecată?Are nevoie de avocat român sau francez? Când trebuie demarată procedura (după terminarea concediului medical şi reluarea activităţii sau şi înainte)?
Mulţumesc frumos!