Va multumesc frumos!
Raspunsul dvs este explicit si detaliat!
Nu avem un document din partea firmei franceze cum ca a fost accident de munca, in afara de declaratia unchiului meu de la spital si o nota pe fisa de preluare a echipajului SMURD.
Demaram actiunile de obtinere a unui certificat constatator din Franta din care sa reiasa ca a fost vorba de un accident de munca.
Inca o data, mii de multumiri!
Bună seara.
Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract.
În timpul ultimului contract a suferit un accident de muncă, muşchii piciorului drept i-au fost striviţi de un motostivuitor condus de un individ de la o altă firmă, care asculta muzică la căşti în timp ce conducea utilajul.
După îngrijirile medicale de urgenţă unchiul meu a fost trimis cu avionul în ţară unde, de aproape 2 luni, este în imposibilitatea fizică de a exercita orice activitate fizică. Este în concediu medical.
Intrebarea lui este următoarea: care sunt paşii ce trebuie parcurşi pentru a da firma cealalaltă în judecată?Are nevoie de avocat român sau francez? Când trebuie demarată procedura (după terminarea concediului medical şi reluarea activităţii sau şi înainte)?
Mulţumesc frumos!