avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate acimov

Activitate acimov

Multumesc. Conditia de 3 luni nu are legatura cu NIE. NIE este un numar de inregistrare fiscala necesar relatiilor cu statul sau firmele din Spania. chiar si pentru nerezidenti. De exemplu daca doriti sa cumparati o proprietate chiar daca nu doriti sa stati mai mult de 3 luni pe an in Spania.
multumesc.
Buna seara, incerc sa va raspund la intrebari. Suntem in Spania de cca un an si jumatate, la aprox. 100 km sud de Valencia, in Javea. Scrieti-mi pe email privat sacimov@gmail.com.
Am cetatenie dubla, romana si canadiana (din 2000), si doresc sa ma stabilesc in Spania (regiunea Malaga) impreuna cu familia, pentru minim 5 ani, dupa ce ma repatriez in Romania vara aceasta. Nu intentionez sa muncesc pe durata sederii in Spania deoarece cred ca am resurse financiare suficiente pentru a acoperi costurile vietii la nivelul planificat. Am urmatoarele intrebari daca puteti sa ma ajutati:
- ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a ma stabili in Spania ? puteti sa-mi indicate pasii / etapele?
- trebuie sa fac dovada unor venituri minime ? care este suma minima pentru doi adulti si un copil?
- copilul meu are access la sistemul de educatie publica ? in ce conditii ?
- am access la sistemul de sanatate ? in ce conditii ?

Multumesc.