avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Stabilire in Spania fara loc de munca
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Stabilire in Spania fara loc de munca

Am cetatenie dubla, romana si canadiana (din 2000), si doresc sa ma stabilesc in Spania (regiunea Malaga) impreuna cu familia, pentru minim 5 ani, dupa ce ma repatriez in Romania vara aceasta. Nu intentionez sa muncesc pe durata sederii in Spania deoarece cred ca am resurse financiare suficiente pentru a acoperi costurile vietii la nivelul planificat. Am urmatoarele intrebari daca puteti sa ma ajutati:
- ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a ma stabili in Spania ? puteti sa-mi indicate pasii / etapele?
- trebuie sa fac dovada unor venituri minime ? care este suma minima pentru doi adulti si un copil?
- copilul meu are access la sistemul de educatie publica ? in ce conditii ?
- am access la sistemul de sanatate ? in ce conditii ?

Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
acimov, utilizator
Cel mai recent răspuns: acimov , utilizator 20:36, 21 Aprilie 2018
1. Toti cetatenii europeni trebuie sa solicite numarul de identificare a strainilor (NIE), la Politie, daca vor sa stea mai mult de 3 luni in Spania.

2. Prevederi legale privind obtinerea certificatului de rezidenta comunitara (NIE)
Detalii mai multe pe : [ link extern ]

Vedeti si [ link extern ]
Buna ziua, imi puteti spune ce ati ales sa faceti? Ne aflam in aceeasi situatie, avem dubla cetatenie (ro-can), de catva ani stam in Romania. Am vrea sa plecam in Spania (la fel, doi adulti si un copil), dar nu reusim sa intelegem pasii ce trebuie sa ii urmam (NIE, apartament etc), mai ales ca nu cunoastem pe nimeni in Valencia, unde vrem sa ajungem. Daca ne-ati putea ajuta cu experienta Dv, v-am fi recunoscatori.
Buna seara, incerc sa va raspund la intrebari. Suntem in Spania de cca un an si jumatate, la aprox. 100 km sud de Valencia, in Javea. Scrieti-mi pe email privat sacimov@gmail.com.
multumesc.

Alte discuții în legătură

Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Rezidenta sau permis de sedere in spania - barcelona claudia_nicolau claudia_nicolau Buna ziua! Tocmai mi-am finalizat studiile doctorale in Romania, si din motive personale (logodnicul meu locuieste in Barcelona), m-am hotarat sa sa ma mut ... (vezi toată discuția)
Procura de a parasi tara cu copilul sotul meu este plecat in spania iar eu cu copilul sunt in romania se poate ca el sa imi trimita procura din spania pentru a putea ca eu cu copilul sa ne la ... (vezi toată discuția)