Da, tot nu am inteles. Pierd sau nu dreptul la mostenire daca nu am facut aceea declaratie de acceptare ? Acum ma chinui sa obtin copii dupa certificatele de deces ale tatalui si respectiv, bunicii, dar e complicat si dureaza. Apoi sa merg la consulat sa fac declaratii pentru ambii decedati si sa le trimit avocatului. Sa mai ma chinui sau nu ? Of, complicat .... Multumesc !
a murit acum 3 ani tata, iar bunica acum un an si ceva. Multumesc. Deci chiar daca nu am dat declaratia de acceptare in termen de un an de la deces, nu voi fi inlaturat de la mostenire ?
Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa inteleg ce am de facut in urmatoarea problema :
Sunt unul din mostenitorii bunicii mele (mama tatalui meu, care a decedat acum 3 ani) , decedata anul trecut, dar nu stiu cu exactitate data. Parinti mei au divortat cand eram mic. Acum 3 saptamani in urma am fost contactat de varul meu din partea tatalui si intrebat daca am pretentii la mostenire (tatal meu a locuit cu bunica, dupa divort). Am spus ca da si am cerut mai multe detalii si informatii despre data exacta a mortii si intentiile celorlalti mostenitori. Am primit fel de fel de raspunsuri evazive si nu foarte elegante care mi-au dovedit ca nu se asteptau. Intre timp am aflat din alte susrse ca bunica a murit in martie anul trecut.
Din cate am inteles de la diversi, ca trebuie sau trebuia sa fac o declaratie de acceptare a mostenirii in max 1 an de la deces. Am pierdut acest drept, desi eu abia la un an si 3 sapt de la moartea bunicii am aflat ? Se mai poate face ceva ? Am hotarat sa imputernicesc un avocat sa ma reprezinte, ca domiciliez in strainatate, dar as fi vrut sa ma lamuriti daca mai e cazul sau nu sa o fac.
Am insistat la rudele mele sa imi dea copie dupa certificatul de deces si mi-au raspuns ca nu au timp. Ce pot sa fac, date fiind cele de mai sus. Va multumesc anticipat si va doresc succes in continuare.