avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate allexandrag

Activitate allexandrag

Răspuns la discuția Problema de drept civil
Mi-e nu-mi este frica de el. Pate va surprinde sa auziti asa ceva. Stim fiecare ce a investit. Suna cam ciudat, dar credem unul in celalalt.....Problema mea este cu fiica lui care cu prima ocazie ar fi foarte fericita sa ma vada in strada. Eu vad putin in viitor si vreau sa ma asigur ca nu voi ajunge in strada undela la batranete. Si in al doilea rand, asa cum va spuneam si mai devreme, eu vreau sa stiu ambii copii asigurati (chiar si fata), dar amandoi in mod egal. Nu vreau sa ajung in instanta, nici eu, dar nici cei doi copii.
Pentru asta v-am intrebat ce este de facut din capul locului.

Multumesc
Cum ar trebui facute lucrurile in asa fel incat situatia sa fie clara de la inceput?? Am omis sa va spun ca si eu am un copil si vreau ca situatia sa ramana clara pentru amandoi copiii (atat al meu cat si al lui).

Ca sa revenim la subiectul anterior, asa cum va spuneam, casa viitorului meu sot a fost mostenire de la bunici. Am trecut peste micile noastre probleme, si am ajuns la concluzia ca viitoarea casa (dupa vanzarea celei cu pricina) pe care o vom cumpara va fi pe numele lui cat si al meu.
Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile mele incepand cu acel moment (tinand cont ca are o fiica din prima casatorie).

Multumesc
Multumesc pt raspuns.
Asta rezolva doar contributia de dinainte.........Spuneti-mi, va rog ce drepturi am dupa casatorie.

Buna ziua,

Avand in vedere urmatoarea situatie:
1. Casa viitorului meu sot este mostenire din partea bunicilor sai.
2. Anul acesta pentru renovare si imbunatatiri am investit doar eu o suma consistenta de bani, fara a avea acte doveditoare (cam 10% din valoarea actuala casei).
3. Urmeaza sa ne casatorim in vara asta, dar casa pe care tocmai am renovat-o va fi vanduta foarte curand (inainte de casatorie), cu intentia de a cumpara o casa mai mare.
4. Datorita faptul ca aceasta casa este mostenirea sa, atat vanzarea apartamentului actual cat si cumpararea celui nou va fi facuta pe numele lui.
5. Mentionez ca viitorul meu sot a mai fost casatorit si are un copil din prima casatorie.

As dori sa stiu urmatoarele:

- ce drepturi imi revin mie avand in vedere ca apartamentul nou va fi achizitionat atat inainte de casatorie, cat si pe numele lui. Voi avea vreun drept la casa noua in cazul in care va pati el ceva sau ne vom desparti, sau revine totul fiicei sale din prima casatorie?
- Pe de alta parte, in cazul in care el va pati ceva, iar fiica lui va dori sa ma dea afara din casa, ce voi putea face eu pentru a-mi recupera sumele investite in locuinta veche si cea noua pentru renovari, imbunatatiri etc...
-