Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta:
O societate comerciala, doreste sa realizeze un proiect de investitii imobiliare in zona Bucurestiului.
A obtinut toate autorizatiile si-a gasit si o firma de constructii f. buna pe care o doreste in mod special, si aici vine problema:
- aceasta firma de constructii nu doreste in ruptul capului sa semneze contract de Antrepriza generala.
Noi ca Beneficiari am intocmit contractul ca la carte, cu toate prevederile, drepturile si obligatiile pt a fi acoperiti din toate punctele de vedere. Aceasta firma vrea sa fie semnat doar un contract de "Project Manager", vrea doar coordonare pt subcontractori, fara toate raspunderea ce ar reveni unui antreprenor general, ceea ce si este in fapt; un fel de apa de ploaie cu bani de antreprenor general. Mentionez ca Beneficiarul nu e firma de constructii.
Care ar fi reglementarile legale (sediul materiei, inafara legii 10/1995 si legii 50) si cum as putea sa-l conving cu argumente solide ca asa trebuie sa lucreze.
As dori sa stiu daca AFP accepta inregistrarea unui contract de inchiriere, prin avocat cu imputernicire avocatiala si ce trebuie sa cuprinda dosarul exact.
Este vreo diferenta, daca proprietarul locuintei e cetatean strain?