avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de antrepriza generala de constructii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de antrepriza generala de constructii

Buna ziua,

Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta:

O societate comerciala, doreste sa realizeze un proiect de investitii imobiliare in zona Bucurestiului.
A obtinut toate autorizatiile si-a gasit si o firma de constructii f. buna pe care o doreste in mod special, si aici vine problema:
- aceasta firma de constructii nu doreste in ruptul capului sa semneze contract de Antrepriza generala.
Noi ca Beneficiari am intocmit contractul ca la carte, cu toate prevederile, drepturile si obligatiile pt a fi acoperiti din toate punctele de vedere. Aceasta firma vrea sa fie semnat doar un contract de "Project Manager", vrea doar coordonare pt subcontractori, fara toate raspunderea ce ar reveni unui antreprenor general, ceea ce si este in fapt; un fel de apa de ploaie cu bani de antreprenor general. Mentionez ca Beneficiarul nu e firma de constructii.

Care ar fi reglementarile legale (sediul materiei, inafara legii 10/1995 si legii 50) si cum as putea sa-l conving cu argumente solide ca asa trebuie sa lucreze.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aslan , utilizator 18:56, 14 Noiembrie 2010
Activitatea de management de proiect si cea de antreprenoriat in constructii sunt doua lucruri diferite si implica raspunderi diferite. Daca nu vrea sa semneze contractul de antrepriza, inseamna ca incearca sa paseze raspunderea care i-ar reveni ca antreprenor catre subantreprenorii cu care urmeaza sa lucreze.
Daca doriti neaparat sa lucrati cu el, puteti merge si pe varianta project managementului, insa pe bani mai putini (numai pentru servicii de management), si atunci dvs. incheiati direct contract de antrepriza cu subcontractorii, insa.... varianta aceasta cred ca este mai costisitoare pentru dumneavoastra.
Si nu uitati un lucru: DVS SUNTETI BENEFICIARUL, DVS. AVETI BANII SI FACETI REGULILE JOCULUI; daca nu acceptapropunerea dvs., mai cautati si alte firme, pe praful asta.......sigur fac coada firmele de constructii la usa dvs.
Multumesc frumos. Cam asa ma gandeam si eu, dar patronul tine neaparat sa lucreze cu aceasta firma. Cred ca singura solutie e sa se umble la onorariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o intrebare. contractul de subantrepriza ... Roxana Codre Roxana Codre Buna ziua. Am si eu o intrebare. Contractul de subantrepriza trebuie comunicat beneficiarului in cadrul contractului de antrepriza? Sau cum aflu eu ca ... (vezi toată discuția)
Contract de antrepriza diadri diadri Buna ziua, Am si eu o intrebare. Doresc sa stiu daca in Romania este posibil ca eu in calitate de dezvoltator al unui proiect, ce mi-am achitat toate ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm - itm kra kra Buna ziua, De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)