avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de antrepriza
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de antrepriza

Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
Doresc sa stiu daca in Romania este posibil ca eu in calitate de dezvoltator al unui proiect, ce mi-am achitat toate obligatiile financiare catre Antreprenorul General, dar el la randul sau nu si-a platit Subcontractorii, sa fiu afectat in vre-un fel?.
Ce poate face in acest caz Subcontractorul? Sepoate intoarce asupra Dezvoltatorului? Poate bloca santierul si in acest fel pe mine ca dezvoltator sa continui constructia?
Putem presupune ca Antreprenorul General da faliment.....si-a incasat banii de la Dezvoltator si nu mai poate plati Subcontractorii. La fel, ce poate face Subcontractorul...se poate intoarce impotriva dezvoltatorului?

Astept cu interes raspunsul Dumneavoastra.

Cu deosebita consideratie,
Adrian Diciu
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
diadri, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:41, 22 Ianuarie 2010
diadri a scris:
Doresc sa stiu daca in Romania este posibil ca eu in calitate de dezvoltator al unui proiect, ce mi-am achitat toate obligatiile financiare catre Antreprenorul General, dar el la randul sau nu si-a platit Subcontractorii.
Ce poate face in acest caz Subcontractorul? Sepoate intoarce asupra Dezvoltatorului? Poate bloca santierul si in acest fel pe mine ca dezvoltator sa continui constructia? Putem presupune ca Antreprenorul General da faliment.....si-a incasat banii de la Dezvoltator si nu mai poate plati subcontractorii La fel, ce poate face Subcontractorul...se poate intoarce impotriva dezvoltatorului?

Buna ziua.
In principiu NU, pentru ca Dezvoltatorul nu este parte in Contractul de sub-antrepriza.
Depinde insa de modul in care sunt redactate Contractul de Antrepriza Generala (Dezvoltator cu AG) si Contractele de sub-antrepriza (AG cu subA).
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de antrepriza generala de constructii aslan aslan Buna ziua, Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta: O societate comerciala, doreste sa realizeze un proiect de investitii imobiliare ... (vezi toată discuția)
Subantreprizã sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum puteţi deosebi un contract de prestări servicii de lucrări de un contract de subantrepriză ? Ce raspundere are prestatorul in condiţiile în care ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm - itm kra kra Buna ziua, De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)