avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate 2silvi

Activitate 2silvi

Bună ziua!
Conform reglementărilor actuale privind concediu de creștere copil se menține condiția ca cel puțin o lună din perioada totală a concediului de creștere a copilului să fie alocată celulilalt părinte.
Soțul meu când a solicitat lămuriri la locul de munca a primit asigurări că eu pot rămână in concediu până împlinește copilul vârstă de 2 ani fara sa fie obligatorie condiția că el sa solicite cel puțin o lună de concediu .
Vă rog să-mi spuneți este obligatoriu sau nu. Ce se întâmplă dacă tatăl copilului nu solicita concediu de creștere copil, când trebuie sa revin eu la muncă ?
La locul meu de munca mi-a spus să rămân in concediu până la 13 noiembrie 2021( data la care copilul împlinește 2 ani) , dar nu știu să mă lămurească dacă încasez indemnizație de creștere copil până la acea dată și apoi stimulentul de inserție până la 3 ani. Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu o lămurire legata de stimulentul de inserție. Sunt in concediu de creștere copil și după noile reglementări am înțeles că pot rămâne in concediu până împlinește copilul doi ani (13 noiembrie 2021) și să beneficiez de stimulentul de 650 lei/luna până împlinește copilul 3 ani . Alții spun că noile reglementări să aplica doar pentru situația în care bebelușul este mai mic de 6 luni, pentru restul rămânând în vigoare condiția de a reveni la locul de munca cu 60 de zile înainte de a împlini copilul doi ani pentru a putea beneficia de stimulent. Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua,
va solicit ajutorul in numele surioarei mele care se confrunta zilnic cu violenta fizica ,verbala si psihica a sotului ei. Problemele sunt destul de grave si greu de suportat cu atat mai mult cu cat sunt implicate in acest conflict si cele doua fetite gemene in varsta de 7 ani. Pana in acest moment sunt doua certificate medicolegale pe care nu le putem folosi din teama ca lipsa un loc de munca pe perioada nelimitata ne va impidica sa castiga copii in cazul unui divort.
Nu stiu cum sa procedez ca sa-mi protejez surioara si nepoatele. In ultimele zile a indraznit sa o ameninte cu moartea ("iti tai gatul "). Mi- e frica pentru viata lor .
O ameninta mereu ca la relatiile pe care le are nu are nimeni ce sa-i faca si nu asteapta altceva decat sa inceapa ea procedura de divot ca apoi stie el ce sa faca .
Va rog sa ma ajutati sa pun capat acestui cosmar . Ce trebuie sa fac ? Cum pot sa o ajut ?