Bună ziua!
Conform reglementărilor actuale privind concediu de creștere copil se menține condiția ca cel puțin o lună din perioada totală a concediului de creștere a copilului să fie alocată celulilalt părinte.
Soțul meu când a solicitat lămuriri la locul de munca a primit asigurări că eu pot rămână in concediu până împlinește copilul vârstă de 2 ani fara sa fie obligatorie condiția că el sa solicite cel puțin o lună de concediu .
Vă rog să-mi spuneți este obligatoriu sau nu. Ce se întâmplă dacă tatăl copilului nu solicita concediu de creștere copil, când trebuie sa revin eu la muncă ?
La locul meu de munca mi-a spus să rămân in concediu până la 13 noiembrie 2021( data la care copilul împlinește 2 ani) , dar nu știu să mă lămurească dacă încasez indemnizație de creștere copil până la acea dată și apoi stimulentul de inserție până la 3 ani. Vă mulțumesc!
Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC. Insa:
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.