avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reluare activitate inainte de terminarea concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reluare activitate inainte de terminarea concediului crestere copil

Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului trebuie sa ma reintorc la locul de munca. Copilul meu implineste varsta de 2 ani la
1 octombrie 2020.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 11 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti patru optiuni:
- daca nu se doreste stimulentul de insertie :
a) Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

b) Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

- daca se doreste stimulentul de insertie :
a) cu cel putin 60 de zile inainte de data de 01.10.2020 ... in speta, inainte de 01.08.2020 ... situatie in care se tine cont de luna tatalui

b) cu cel putin 90 de zile inainte de data de 01.10.2020 ... in speta, inainte de 01.07.2020 ... situatie in care nu se tine cont de luna tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

B twiny twiny Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copii si in curand ma reintorc la serviciu, intrebarea este cand? Perioada de concediu pt care am optat este de 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. am intrat în ccc ... Druga mihaela Druga mihaela Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. Am intrat în ccc începând cu 01.12 2019 până pe 31 12 2021. Copilul pe 07 10 face fix 2 ani. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)
Data incetare suspendare cim, concediu crestere copil seicarucorina seicarucorina Buna ziua, Ma aflu in concediu maternal pana in data de 04 sept; de la serv mi s-a dat o cerere pentru suspendarea cim pe care trebuie sa o completez si cu ... (vezi toată discuția)