Buna ziua ! Am achiziționat din România, de la o persoană fizică, un autoturism cu suma de 18.000 eur ( evident nu am colectat TVA , dar sunt firma platitoare de TVA ). As dori sa o vand acum, după 2 luni. Exista vreo posibilitate sa o vand fără a plăti TVAul ? Sunt obligat să plătesc TVA la intreaga suma cu care am achizitionat-o ( minus amortizarea pe 2 luni ) ? Dacă am cod CAEN 4511 pot sa o vand cu 18500 eur si sa plătesc TVA doar la 500 eur , atât cât reprezintă profitul peste cei 18000 eur ? Mi se pare tare aiurea ca eu sa nu fi colectat TVA si acum sa fiu obligat să plătesc TVA la toată suma
va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Am o firma, un SRL, care a fost platitoare de TVA la luna. In anul 2011 firma a fost declarata inactiva dpdv fiscal intrucat nu am depus situatiile financiare. In anul 2014, am depus din urma toate situatiile si am achitat totul la zi, apoi am cerut reactivarea firmei, lucru care s-a si intamplat. Atunci cand am reactivat-o, doamna de la PJ mi-a zis ca firma va redeveni platitoare TVA, dar la trimestru, intrucat in anul 2013 nu am avut cifra de afaceri. Dupa aprox 6 luni, m-am trezit cu o poprire pe cont de 40.000 ron. La finante, mi-au zis ca aceasta poprire provine din faptul ca nu am depus lunar declaratiile TVA, intrucat sunt declarat platitor la luna. Ideea e ca am de plata 40.000 ron la TVA, rezultati din impuneri ale finantelor. Insa eu am platit tot TVAul la zi, acesti 40.000 ron fiind doar din aceste impuneri dar neavand in spate operatiuni economice (activitatea fiind destul de redusa dupa aceste impuneri).
Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce pot face acum pt a mi se sterge aceste datorii, datorii care nu sunt reale ( mentionez ca impunerile sunt din ian-feb 2015) , mai ales ca mi s-a pus si sechestru pe un bun al firmei.
Va multumesc !