avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vânzare autoturism si înregistrare în contabilitate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vânzare autoturism si înregistrare în contabilitate

Buna ziua ! Am achiziționat din România, de la o persoană fizică, un autoturism cu suma de 18.000 eur ( evident nu am colectat TVA , dar sunt firma platitoare de TVA ). As dori sa o vand acum, după 2 luni. Exista vreo posibilitate sa o vand fără a plăti TVAul ? Sunt obligat să plătesc TVA la intreaga suma cu care am achizitionat-o ( minus amortizarea pe 2 luni ) ? Dacă am cod CAEN 4511 pot sa o vand cu 18500 eur si sa plătesc TVA doar la 500 eur , atât cât reprezintă profitul peste cei 18000 eur ? Mi se pare tare aiurea ca eu sa nu fi colectat TVA si acum sa fiu obligat să plătesc TVA la toată suma
Cel mai recent răspuns: Dragos Dimitrescu , Contabil 21:21, 12 Aprilie 2019
Codul fiscal spune ca datorati tva oricaror livrari pe care le faceti pe teritoriul tarii indiferent de beneficiar in cota de 19%.
Veti datora tva la valoarea facturii de vanzare a autovehiculului. Nu la adaos!
Aici puteti negocia cu cumparatorul, sa va inteleaga si sa ofere intreaga suma iar dumneavoastra sa ii facturati mai putin (treaba romaneasca).
Puteti sa vindeti masina fara tva daca:
1. Indepliniti conditiile pentru renuntarea la inregistrarea ca platitor de tva si cereri anularea inregistrarii si apoi veti vinde fara tva.
2. Cumparatorul este o firma din UE inregistrata ca platitor de tva in tara sa si atunci puteti vinde cu taxare inversa - livrare intracomunitara de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara picasso12 picasso12 daca achizitionez o masina ( mai veche de 6 luni cu peste 6000 km )din Germania (achizitie intracomunitara)pe SC platitoare de tva ( cod caen 4511) la pretul ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma raoul23 raoul23 am 2 intrebari care cantaresc enorm de mult in activitatea mea.detin o societate in romania platitoare de tva.activitatea societatii mele este comert cu ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate dealer auto gam3tim3 gam3tim3 Buna , intentionez sa deschid un SRL pe cod Caen 4511 (Comert cu autovehicule second hand) , dar nu voi desfasura activitatea la sediu social . Asadar , am ... (vezi toată discuția)