Buna ziua ! Am achiziționat din România, de la o persoană fizică, un autoturism cu suma de 18.000 eur ( evident nu am colectat TVA , dar sunt firma platitoare de TVA ). As dori sa o vand acum, după 2 luni. Exista vreo posibilitate sa o vand fără a plăti TVAul ? Sunt obligat să plătesc TVA la intreaga suma cu care am achizitionat-o ( minus amortizarea pe 2 luni ) ? Dacă am cod CAEN 4511 pot sa o vand cu 18500 eur si sa plătesc TVA doar la 500 eur , atât cât reprezintă profitul peste cei 18000 eur ? Mi se pare tare aiurea ca eu sa nu fi colectat TVA si acum sa fiu obligat să plătesc TVA la toată suma
Codul fiscal spune ca datorati tva oricaror livrari pe care le faceti pe teritoriul tarii indiferent de beneficiar in cota de 19%.
Veti datora tva la valoarea facturii de vanzare a autovehiculului. Nu la adaos!
Aici puteti negocia cu cumparatorul, sa va inteleaga si sa ofere intreaga suma iar dumneavoastra sa ii facturati mai putin (treaba romaneasca).
Puteti sa vindeti masina fara tva daca:
1. Indepliniti conditiile pentru renuntarea la inregistrarea ca platitor de tva si cereri anularea inregistrarii si apoi veti vinde fara tva.
2. Cumparatorul este o firma din UE inregistrata ca platitor de tva in tara sa si atunci puteti vinde cu taxare inversa - livrare intracomunitara de bunuri.
Va rog lamuriti-ma
raoul23
am 2 intrebari care cantaresc enorm de mult in activitatea mea.detin o societate in romania platitoare de tva.activitatea societatii mele este comert cu ... (vezi toată discuția)