avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara

daca achizitionez o masina ( mai veche de 6 luni cu peste 6000 km )din Germania (achizitie intracomunitara)pe SC platitoare de tva ( cod caen 4511) la pretul net ......... in momentul in care o vand in tara la emiterea facturi trebuie aplicat tva-ul?
sau tva-ul il aplic la comisionul meu?
Cel mai recent răspuns: picasso12 , utilizator 13:58, 31 Ianuarie 2012
Da, trebuie aplicat TVA si acesta va fi la valoarea la care vindeti masina...
Se factureaza cu TVA la intreaga valoare a masinii, nu numai la comision. Acesta e reversul medaliei taxarii inverse in cazul achizitiilor intracomunitare.

In cazul taxarii inverse in statul membru de unde cumparati nu platiti TVA (deci valoarea bunului cumparat este fara TVA) si ca urmare nici nu deduceti TVA in Romania. In momentul vanzarii colectati TVA la intreaga valoare a bunului vandut.

Aranjamentul acesta a fost facut intre state ca sa nu mai fie nevoiti contribuabilii dintr-un stat sa alerge sa recupereze TVA din alt stat. Bineinteles ca mai sunt cazuri, dar destul de putine.
Iulian Manea a scris:


In cazul taxarii inverse in statul membru de unde cumparati nu platiti TVA (deci valoarea bunului cumparat este fara TVA) si ca urmare nici nu deduceti TVA in Romania. In momentul vanzarii colectati TVA la intreaga valoare a bunului vandut.



aici nu sunt de acord cu dvs.!

persoana impozabila inregistrata in scopuri de tva cf art. 153 isi exercita dreptul de deducere a tva aferenta achizitiilor intracomunitare, chiar daca este obligata la plata tva in romania prin taxare inversa 4426 = 4427

daca nu ar avea drept de deducere, asa cum ati afirmat dvs., inseamna ca nu ar fi obligata nici la colectarea tva aferenta vanzarii, ceea ce este fals.
dar fonduri europene nerambursabile se dau pentru SC careu au cod caen 4511 sau 4519?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cata_1970 cata_1970 In anul 2012 m-am facut platitor de TVA si am facut o achizitie intracomunitara pentru care taxa pe valoarea adaugata nu a fost platita, fiind trecuta in ... (vezi toată discuția)
Deducere tva aferenta achizitie cladire si teren - vechi 053103 053103 A fost o emisa o factura de livrare - teren+ imobil - de catre o firma in faliment. Factura a fost emisa cu TVA, ptr care a fost colectata TVA si ... (vezi toată discuția)