avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... ACHIZITIE INTRACOMUNITARA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

ACHIZITIE INTRACOMUNITARA

In anul 2012 m-am facut platitor de TVA si am facut o achizitie intracomunitara pentru care taxa pe valoarea adaugata nu a fost platita, fiind trecuta in decont atit la colectare cit si la deducere. La inceputul anului 2013 am redevenit neplatitor de TVA la cererea mea. Intrebarea este daca mai am vreo obligatie privind TVA-ul aferent achizitiei respective?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:06, 6 Februarie 2013
Nu mai aveti nici o obligatie. Din cate inteleg s-a inregistrat taxare inversa, asa cum era necesar. Daca s-a depus decontul de TVA si Declaratia 390, este in regula.
Conform art.152 (7) din codul fiscal au obligatia sa depuna ultimul de cont de taxa unde să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă. aceste ajustari se fac si pentru achizitii intracomunitare.
Intelesesem ca intrebarea se referea strict la acea achizitie.
Da. Se refera la achizitia respectiva. Am inregistrat taxare inversa, s-a depus decontul de TVA si decl. 390. Observ totusi intr-un mesaj primit de la alta persoana ca mi se recomanda sa fac o ajustare de TVA conform art. 152 (7) COD FISCAL. Cum este corect?
chiar daca pentru achizitii intracomunitare se face taxare inversa (4426=4427) asta nu inseamna ca ati colectat deja TVA-ul si nu trebuie sa mai faceti ajustarea, puneti altfel problema, cand vindeati marfa (cand inca erati platitor de TVA), trebuia sa colectati TVA-ul la vanzare!, nu ati vandut fara tva!

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara credite credite Firma la care lucrez este platitoare de tva si doreste sa achizitioneze echipamente din Germania in valoare de aproximativ 15000 EUR. Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa STOICA MADALINA STOICA MADALINA BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Daca sunt PJ inregistrata in scopuri de TVA in Romania si cumpar un bun ( ex: masina) de la o PJ ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru produsele cumparate din ue matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca o sa cumpar pe firma produse din Uniunea Europeana, platesc TVA pe factura de cumpararea in tara respectiva, si ... (vezi toată discuția)