avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... ACHIZITIE INTRACOMUNITARA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

ACHIZITIE INTRACOMUNITARA

In anul 2012 m-am facut platitor de TVA si am facut o achizitie intracomunitara pentru care taxa pe valoarea adaugata nu a fost platita, fiind trecuta in decont atit la colectare cit si la deducere. La inceputul anului 2013 am redevenit neplatitor de TVA la cererea mea. Intrebarea este daca mai am vreo obligatie privind TVA-ul aferent achizitiei respective?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:06, 6 Februarie 2013
Da, colectam TVA dar aveam si dreptul la deducere. Poate ca decontul ar fi fost negativ in fiecare luna. Sunt contrariat pentru ca am intrebat la biroul de informatii de la Administratia fiscala din judetul in care locuiesc si mi s-a comunicat ca nu mai am nici-o problema. Ptrobabil ca va trebui sa fac scris, sa trimit oficial.
Ajustare de tva se face numai pt bunurile de capital (mijl fixe) si pt marfa existenta in stoc.
Daca marfa este integral vinduta nu aveti ce ajustari sa faceti.
Este vorba despre un tractor
deci este bun de capital si se face ajustare in conditiile art 149 din CF.
de acord cu @t.simona.
prin taxare inversa (4426 = 4427) dreptul de deducere a fost excercitat la momentul achizitiei.
taxarea inversa nu reprezinta anularea dreptului de deducere.
taxarea inversa este asimilata cu plata tva catre furnizor.

pe cale de consecinta trebuie sa returnati statului 4/5 din valoarea inscrisa in contul 4426 la momentul achizitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara credite credite Firma la care lucrez este platitoare de tva si doreste sa achizitioneze echipamente din Germania in valoare de aproximativ 15000 EUR. Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa STOICA MADALINA STOICA MADALINA BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Daca sunt PJ inregistrata in scopuri de TVA in Romania si cumpar un bun ( ex: masina) de la o PJ ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru produsele cumparate din ue matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca o sa cumpar pe firma produse din Uniunea Europeana, platesc TVA pe factura de cumpararea in tara respectiva, si ... (vezi toată discuția)