avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate petrugorun

Activitate petrugorun

Răspuns la discuția eventual partaj
Va multumesc!
Discuție eventual partaj
Buna ziua!

Situatia pe scurt:

1. in 1992 am devenit, inainte de casatorie, proprietarul unui apartament cu doua camere
2. tot in 1992, insa ulterior intrarii in posesia apartamentului, m-am casatorit
3. in 1996, casatorit fiind, am vandut respectivul apartament, iar cu ajutorul banilor astfel obtinuti, impreuna cu un supliment acordat de parintii mei (1.500USD), am achizitionat un alt apartament, mai spatios.
4. in 2005 am vandut si acest din urma apartament. Jumatate din bani am depus-o avans pentru a cumpara o casa, iar cealalta jumatate a fost folosita pentru amenjarea respectivei case. Diferenta de bani pana la concurenta pretului casei a fost acoperita printr-un credit ipotecar contractat de subsemnatul (sotia NU este coplatitor).

Cu alte cuvinte, ceea ce avem acum a avut la baza apartamentul meu de dinainte de casatorie.

Mentionez ca sotia mea nu a achitat din 2005 pana azi nicio rata pentru apartament si ca din 1992 si pana in 2006, eu am contribuit in proportie de 90% la finantele casei.

Intrebare: in caz de divort, casa actuala se imparte in proportii egale? In cazul unui raspuns pozitiv, care este argumentatia juridica (pentru ca din punct de vedere etic nu este corect).

Va multumesc si imi cer scuze pentru lipsa de concizie.

Petru