avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eventual partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eventual partaj

Buna ziua!

Situatia pe scurt:

1. in 1992 am devenit, inainte de casatorie, proprietarul unui apartament cu doua camere
2. tot in 1992, insa ulterior intrarii in posesia apartamentului, m-am casatorit
3. in 1996, casatorit fiind, am vandut respectivul apartament, iar cu ajutorul banilor astfel obtinuti, impreuna cu un supliment acordat de parintii mei (1.500USD), am achizitionat un alt apartament, mai spatios.
4. in 2005 am vandut si acest din urma apartament. Jumatate din bani am depus-o avans pentru a cumpara o casa, iar cealalta jumatate a fost folosita pentru amenjarea respectivei case. Diferenta de bani pana la concurenta pretului casei a fost acoperita printr-un credit ipotecar contractat de subsemnatul (sotia NU este coplatitor).

Cu alte cuvinte, ceea ce avem acum a avut la baza apartamentul meu de dinainte de casatorie.

Mentionez ca sotia mea nu a achitat din 2005 pana azi nicio rata pentru apartament si ca din 1992 si pana in 2006, eu am contribuit in proportie de 90% la finantele casei.

Intrebare: in caz de divort, casa actuala se imparte in proportii egale? In cazul unui raspuns pozitiv, care este argumentatia juridica (pentru ca din punct de vedere etic nu este corect).

Va multumesc si imi cer scuze pentru lipsa de concizie.

Petru
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
petrugorun, utilizator
Cel mai recent răspuns: petrugorun , utilizator 16:52, 25 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat in caz de divort ContSters57553 ContSters57553 Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, jumatate din banii nostri, restul pe credit ipotecar, ipoteca de gradul intai. Sotul meu este titular de ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj SofianZanfir SofianZanfir Buna ziua, Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema ... (vezi toată discuția)
Soția a vândut un apartament dobândit de la bunici și am cumpărat împreună, în cote egale, un apartament mai mare. cum este considerat primul apartament, bun propriu sau bun comun? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Soția a dobândit un apartament cu uzufruct. Bunicii soției au făcut v-c cu uzufruct înaintea căsătoriei dintre noi și au decedat în timp ce eram legal ... (vezi toată discuția)