Bună ziua! Locuim într-un imobil cu patru apartamente. Terenul imobilului este comun, cu cotă parte pentru fiecare proprietar, de foarte mulți ani. Având în vedere faptul că coproprietarii nu sunt de acord cu nici un fel de îmbunătățiri sau reparații care ar trebui făcute pe acest teren, nici măcar cu construirea unui gard stradal, noi am dori ieșirea din indiviziune. Precizez că loturile nu sunt delimitate oficial, dar coproprietari folosesc in scop personal câte o parcelă. Unul dintre ei chiar are un gard construit cu mulți ani în urmă. Cum trebuie să procedăm? Nu cred că poate fi vorba de un partaj amiabil. Deci aș dori informații despre alte variante legale, concret cui trebuie să ne adresăm. Am înțeles că se poate face o expertiză extrajudiciară. Aceasta este posibilă și fără acordul celorlalți coproprietari?
Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva in mod corect niste probleme financiare si nu doar.
Cateva detalii: Formam un cuplu de 6 ani, de 4 locuim impreuna. Amandoi divortati, nu chiar in conditii amiabile si cu diverse ,, mosteniri" care ne-au afectat pe plan psihic, cauza pt care nu ne-am casatorit.Acum avem o relatie frumoasa cu tot ce e nevoie. Avem in jur de 50 de ani. Copii- eu 2 baieti (25, respectiv 29 ani), el o fata (21 ani). In toti acesti ani am facut niste investitii si de o parte si de cealalta. Eu am cumparat o locuinta pe care o platesc in rate ( inca 20 ani). Bunurile le-am cumparat impreuna, o parte eu, o parte el din bani proveniti de la mama lui, avand in vedere faptul ca timp de aprox 3 ani, el nu a avut serviciu( 1 an somaj). De 1 an lucreaza. Acum am cumparat o masina tot impreuna. Toate cheltuielile locuintei le suport eu( au fost perioade in care am lucrat si in 3 locuri). Avand in vedere faptul ca o casatorie nu ar rezolva corect ce am achizitionat pana acum, ce putem face? Credeti ca niste acte notariale ar fi de folos? Ne-ar ajuta in caz ca se intampla ceva grav cu unul dintre noi? De exemplu: deces- eu. Ce trebuie sa fac ca el sa aiba dreptul de a locui in casa pe perioada vietii? ...sau deces- el. Cum pot avea si eu drept asupra masinii? Multumesc anticipat!!!!!