Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva in mod corect niste probleme financiare si nu doar.
Cateva detalii: Formam un cuplu de 6 ani, de 4 locuim impreuna. Amandoi divortati, nu chiar in conditii amiabile si cu diverse ,, mosteniri" care ne-au afectat pe plan psihic, cauza pt care nu ne-am casatorit.Acum avem o relatie frumoasa cu tot ce e nevoie. Avem in jur de 50 de ani. Copii- eu 2 baieti (25, respectiv 29 ani), el o fata (21 ani). In toti acesti ani am facut niste investitii si de o parte si de cealalta. Eu am cumparat o locuinta pe care o platesc in rate ( inca 20 ani). Bunurile le-am cumparat impreuna, o parte eu, o parte el din bani proveniti de la mama lui, avand in vedere faptul ca timp de aprox 3 ani, el nu a avut serviciu( 1 an somaj). De 1 an lucreaza. Acum am cumparat o masina tot impreuna. Toate cheltuielile locuintei le suport eu( au fost perioade in care am lucrat si in 3 locuri). Avand in vedere faptul ca o casatorie nu ar rezolva corect ce am achizitionat pana acum, ce putem face? Credeti ca niste acte notariale ar fi de folos? Ne-ar ajuta in caz ca se intampla ceva grav cu unul dintre noi? De exemplu: deces- eu. Ce trebuie sa fac ca el sa aiba dreptul de a locui in casa pe perioada vietii? ...sau deces- el. Cum pot avea si eu drept asupra masinii? Multumesc anticipat!!!!!
Buna ziua,
in concubinaj banii nu s la comun , se presupune ca fiecare cumpara pe numele lui si e a lui , unul mobila, altul masina de spalat , etc. In ce priveste rata la CASA se stabileste care vrea sa o plateasca si sa ramana cu ea si plateste pe numele lui sau jumate jumate dar sunt coproprietari de drept .
Totul se bazeaza pe acte de plata in caz de concubinaj.
In ce priveste acordarea domiciliului e cam sensibila LEGISLATIA , e considerat un chirias cu contract decomodat, vedeti actele . ( sunt multe cazuri tragice , moare unul si copiii ii arunca in strazi chiar daca el a platit, batranetea ) TRAGIC este ca esti TALHARIT .
Cel mai bine e prin uzufruct viager si ramane acolo pana moare dar se deterioreaza imobilul, nu-l poate intretine , risca sa i dea FOC, e greu , e greu , isi poate reface viata , etc.. Si in caz de intretinere nu l poti scoate afara dar casa se deterioreaza , te reclama la politie, isi pierde luciditatea !
BATRANETEA este o etapa foarte TRISTA si tabu .
eu am un vecin care a facut actele si a cedat unui cumnat , traieste in MIZERIE , plange ca prietena nu vine sa stea cu el ca ea pierde ce are , E ASA DE CIUDAT !! Apartamentul e plin de gunoaie in CENTRUL ORASULUI ! DACA nu vedeam nu credeam , de 12 ani dureaza asta . NU au ce sa faca , tin apartamentul distrus pana el moare , incredibil !