avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ani. concubina ...

sunt divortat de 12 ani si traiesc in concubinaj de 10 ani. concubina aste vaduva de 14 ani, sotul decedat in accident de munca in spania,ea avand pensie de urmas. am vrea sa ne casatorim legal, sa intram in randul lumii dar intrebarea, daca ne casatorim cu acte si-si schimba numele isi pierde pensia de urmas din spania ? ea are un baiat la casa lui, eu am un baiat crescut de mine acum la facultate,ea are o casa a ei proprietate cumparata dupa moartea sotului in pitesti, eu am o casa a mea in bucuresti,impreuna am facut o alta casa in prahova unde locuim. dupa casatorie in cazul decesului unuia dintre noi sotul ramas ar avea dreptul si la casa celuilant ? multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:17, 28 Octombrie 2020
Da. Soțul supraviețuitor va moșteni 1/4 din bunurile proprii ale sotului decedat și va avea 5/8 din bunurile comune.
Cât privește pensia de urmaș, depinde ce prevede legislația spaniolă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in ce priveste pensia de urmas , nu numele conteaza, ci faptul ca se recasatoreste, asa ca sa se intereseze acolo la sursa daca pierde pensia de urmas.
restul, le puteti rezolva cu un testament. dvs va lasati casa proprie fiului si partea dvs din casa din prahova sotiei, dansa lasa casa ei fiului, iar partea ei din casa construita impreuna, dvs.
in randul lumii sunteti si asa, nu e musai sa va casatoriti , iar testement puteti incheia si acum, in ce priveste casa construita impreuna, pt ca concubinii nu se mostenesc pe cale legala..
Nu prea e in randul lumii să trăiești cu o femeie 10 ani fara sa și legalizezi relația. În rândul lumii e familia, nu concubinajul.
Oamenii își fac acte pe lucruri, d-apoi pe relații.....just saying.
Eu nu recomand niciun testament. Nu face decât să complice inutil procedura succesorala. Mai ales daca există copii.
Oricum indiferent cine ar deceda primul, fiecare sot supraviețuitor rămâne cu bunurile sale proprii, plus un sfert din bunurile sotului decedat, plus o cotă ceva mai mare din bunurile comune. Mi se pare mai mult decat echitabil.
Lăsați lucrurile asa cum sunt si căsătoriți-vă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
raluk0207, utilizator

Mai ales daca există copii.

pai asta e si problema...daca moare omul, nevasta va imparti cu copilul bunul care a fost sl tatalui.
Da, și invers e valabil.
Dacă se inteleg, pot ulterior să facă partajul. Din moment ce fiecare are cate un imobil și cate un copil, nu cred ca e nimeni pus pe căpătuială.
Si daca fac testament, care ulterior se reduce, cu ce ajută?

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire freeanifer freeanifer Atit eu cit si sotia suntem mostenitorii unici ai cite unui apartament. Ce cota din apartament mostenim fiecare , din apartamentele descries , avind in vedere ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)