Buna ziua,
Dacă o asociație agricolă desființează drumul de exploatare care reprezintă accesul către o parte din exploatațiile din zonă - chiar dacă terenurile respective sunt arendate - în condițiile în care drumurile de exploatare aparțin domeniului public al unei localități, unde se încadrează această faptă? Menționez că prin contractul de arendare societatea a pus niște clauze prin care nimeni nu poate să vândă decât cu condiția ca viitorul proprietar să ducă până la capăt contractul de arendă.
Buna ziua,
Am o problema căreia nu-i pot găsi o rezolvare juridic legală.
Zona în care locuiesc este una foarte aglomerată. Locurile de parcare sunt insuficiente. Avem de ceva timp un vecin care are o firma de transport. El își parchează microbuzele (7, 8 chiar 10) în această parcare. mai mult șoferii care pleacă în curse își lasă mașinile tot aici. Primăria nu vrea să repartizeze aceste locuri (cu plată) pe motiv că nu sunt suficiente. Administratorul zice că nu are temei legal să scoată firma din parcare. puteți să-mi oferiți o soluție? Mulțumesc!
Buna seara,
Intenționez să angajez o persoană (șomer) care în termen de 5 ani, îndeplinește condițiile pentru a solicita pensie pentru limita de vârstă.
Conform L76/2002-actualizată 2019, art 85, alin (5) Angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective, de o suma in cuantum de 2.250 lei.
AJOFM refuză încheierea convenției probabil din lipsă de fonduri.
Conform Normelor metodologice de aplicare a legii „Sumele lunare cuvenite conform art. 80, 85, 93^4 și 93^6 din lege se acordă de agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, respectiv a municipiului București, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în termen de 5 zile lucrătoare de la data de 1 a lunii următoare expirării termenului de depunere a documentelor necesare pentru verificarea și acordarea acestor sume”.
Poate să-mi spună cineva dacă această lege mai este valabilă?
Mulțumesc
Inainte de pronuntarea divortului se impune efectuarea unei anchete sociale la domiciliul mamei (in situatia in care s-a convenit de comun acord ca fiul de 1 an sa ramana la aceasta). Cine trebuie sa faca demersurile la Institutia care se ocupa cu ancheta (protectia copilului cred) astfel incat procesul sa nu fie lungit la infinit? Multumesc.