avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate larisagmirea

Activitate larisagmirea

nu suntem casatoriti
Buna ziua! Am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, insa nu sunt asigurata (nu am niciun venit ) , nu am card de sanatate si nici medic de familie. Nu stiu cum sa procedez, unde sa ma duc prima data. Am citit ca trebuie duse la casa de asigurari niste acte, inclusiv o adeverinta medicala care sa ateste sarcina..insa daca nu am medic de familie cine imi poate da o asemenea adeverinta? o pot lua de la medicul ginecolog care urmareste sarcina? ma pot inscrie la un medic de familie fara sa fiu asigurata? sau am nevoie de cardul de sanatate pentru a ma inscrie ?

si in anexa de la casa de asigurari in care trebuie declarat ca nu am venituri..se mentioneaza perioada de 5 ani, insa eu am avut venituri pana in 2013 ...trebuie sa le mentionez pe acelea?
trebuie platita din urma o taxa la casa de asigurari pentru perioada in care nu am avut venituri?

va rog din suflet sa ma indrumati, deoarece nu stiu unde sa ma indrept..si trebuie sa rezolv urgent deoarece medicul care m-a vazut mi-a dat analize de facut si mi-a spus sa ma inscriu la un medic de familie cat mai repede.

va multumesc!