V-as ruga sa-mi spuneti dumneavastra in ce fel poate influenta procesul de divort pe cel de partaj. Nu stiam ca este vreo legatura si de aceea am tratat procesul de divort.....mai cu usurinta si mai important mi s-a parut procesul de partaj .Credeam ca sint doua procese disparate fara nici o legatura unul cu celalalt. Chiar nu vad ce importanta ar avea. Va rog sa ma luminati...si daca se poate cit mai repede.timpul trece si n-as vrea sa ma trezesc cu vreo surpriza.Va multumesc
Ai avut dreptate.Judecatoarea m-a chemat si mi-a inminat
o intimpinare scrisa de sotia impreuna cu avocata ei..Daca stiam scriam si eu mai multe in cererea aceea de divort
Am crezut ca ma intreaba judecatoarea si ma lasa sa vorbesc
liber despre ceeea ce imi convine si ce nu-mi convine .Sotia a cerut respingerea actiunii mele si mi-a intentat la rindul ei proces si a cerut desfacerea casatoriei din vina mea exclusiva.In plus vrea totul pentru ea de la incredintarea copilului pina la pastrarea numelui.Am propus doi martori si ea doi martori ,urmeaza sa ne infiintam iar acolo pe 7 mai.
Scriu toate astea si va tin la curent in ideea ca poate mai e cineva ca mine si povestile acestea ii vor fi de folos .Probabil ca va reusi sa evite greselile pe care le-am facut si le fac eu.Dupa terminarea div am de gind sa deschid proces de partaj dar acolo am sa angajez un avocat si o sa incerc sa-l iau pe cel mai bun(daca imi vor permite buzunarele)Intre timp ma gindesc... ce sa fac.
Pina la urma asa o sa fac :o sa consult un avocat.Totusi credeam ca o sa ma lamureasca cineva aici.Banuiam ca sint oameni care au trecut prin asa ceva si ca probabil ca sint si avocati.Era cineva aici care zicea ca a impartit borcane goale si lenjerie la partaj deci a participat la procese de partaj.Ma gindeam ca esxista un altgoritm
niste proceduri care trebuie urmate in timp.In alta ordine de idei:luni 2 aprlie am prima infatisare ,s-a facut ancheta sociala si ma voi prezenta la primul termen.Ce se va intimpla la primul termen?Stie cineva?
Se va da o hotarire judecatoreasca initiala in care se va imparti totul pe jumatate?Va veni un expert care va evalua toate bunurile din casa si apoi se va hotari care va fi jumatatea celuilalat,sau cum?Sa inteleg ca pina la urma se poate intimpla orice?Incurcate sint caile justitiei?
Si pina la urma judecatorul va stabili o sulta pt sotia mea sau imi va acorda mie o parte din apartament si ei oparte?In functie de ce se iau aceste hotariri?
Interesant...Pai am citit aici pe forum ca nu conteaza cine ce venituri a avut pentru ca sotii isi datoreaza intretinere pe timpul casatoriei si ca intitial totul se imparte pe jumatate iar apoi daca apar pretentii se plateste in functie de pretentiile respective.Acum se tine seama de venituri?Se vatine seama ca primul apartament l-am luat eu pe baza de repartitie?
Despre partaj: nu are legatura cu copilul, insa instanta va putea dispune ca mama sa stea in el cu obligatia ca ea sa-ti dea o suma de bani numita sulta.
Cine stabileste ce valoare va avea aceasta sulta?Tribunalul trimite un expert? E gratuit?Daca nu imi convine valoarea sultei trebuie sa depun obiectiune?Platesc 10% din valoarea pretentiilor mele?