Buna ziua,
Am permisul de conducere anulat,Am depus dosarul pentru redobandire la permise auto,si mi-au zis sa vin dupa 10 zile lucratoare dupa raspuns.
Maine trebuie sa merg dupa permis,dar ieri am pierdut buletinul.
Intrebarea mea este: Pot sa merg acolo cu o copie?Imi trebuie numaidecat buletinul pentru a imi da raspunsul?
Va multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Mie de la tribunal mi-au dat 8 luni de arest cu suspendare.
Sa inteleg ca trebuie sa astept inca 6 luni dupa ce se expira aceste 8 luni de suspendare?
Multumesc
Buna ziua,
Mi s-a anulat permisul pentru alcool la volan, si am primit un plic acasa in care scrie urmatoarele:
" Va comunicam ca la data de 16.12.2015 vi s-a retinut permisul de conducere potrivit prevederilor art. 111, alin. 1, lit. B din O.U.G. 195/2002 republicata,iar in baza art. 111, alin. 3 va este interzis sa conduceti autovehicule pe drumurile publice,in caz contrar savarsiti infractiunea prevazuta de art. 335, alin, 2 din Codul Penal. "
Intrebarea mea este,cand am dreptul de a da un nou examen pentru obtinerea unui permis auto.
Va multumesc
Buna ziua.
Redeschid topicul acesta pentru a nu mai deschide altul.
Revenind la subiect,am fost la proces,s-a terminat iar azi am primit decizia in care spune:
(pun aici pentru ca astia sunt mai complicati decat doctorii,nu inteleg nimic)
1. Am primit pedeapsa de 8 luni inchisoare la care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.Termenul de supraveghere fiind de 2 ani de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari.
2. Sunt obligat la plata de 520 lei cheltuieli judiciare,din care suma 320 lei in faza de urmarire penala.
Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
Cand imi primesc permisul inapoi,e anulat sau suspendat?Sau unde intreb?
Cat am de platit?520 lei sau 840?
Deci sa ma astept la un nou proces?
Are cineva idee daca permisul o sa-mi fie suspendat sau anulat?
La sange mi-a iesit prima proba 1.25,am comunicat,fara accident sau altfel de eveniment.
Permisul il am de 8 ani si am o singura amenda pentru centura in tot acest timp.
Va multumesc
Prin decembrie anul trecut am fost prins conducand un vehicul sub influenta bauturilor acoolice.
Pe 4 aprilie 2016 am primit o comunicare rechizitoriu de la parchet in care imi spunea ca ii trimite dosarul la tribunal si ca trebuie sa platesc cheltuieli judiciare catre stat 320 Lei.
Pe 18 Mai 2016 m-am prezentat la proces unde am fost intrebat daca am vreo cerere de facut si daca am fost instiintat.(Nu am stat nici 30 de secunde) Au zis ca dosarul e in pronuntare.
Dupa cateva zile am primit acasa o "Comunicare Minuta Penala" in care la urma scrie:
"...In temeiul aceleiasi norme,constata legalitateaq administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si dispune inceperea judecatii in cauza privind pe inculpatul (numele meu)."
Intrebarile mele sunt:
Cum pot sa fac sa imi iau permisul inapoi?
S-a terminat procesul sau abia acum incepe?