avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate gaabytzu

Activitate gaabytzu

UP?
Buna ziua,
Am permisul de conducere anulat,Am depus dosarul pentru redobandire la permise auto,si mi-au zis sa vin dupa 10 zile lucratoare dupa raspuns.
Maine trebuie sa merg dupa permis,dar ieri am pierdut buletinul.
Intrebarea mea este: Pot sa merg acolo cu o copie?Imi trebuie numaidecat buletinul pentru a imi da raspunsul?
Va multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Mie de la tribunal mi-au dat 8 luni de arest cu suspendare.
Sa inteleg ca trebuie sa astept inca 6 luni dupa ce se expira aceste 8 luni de suspendare?
Multumesc
Buna ziua,
Mi s-a anulat permisul pentru alcool la volan, si am primit un plic acasa in care scrie urmatoarele:

" Va comunicam ca la data de 16.12.2015 vi s-a retinut permisul de conducere potrivit prevederilor art. 111, alin. 1, lit. B din O.U.G. 195/2002 republicata,iar in baza art. 111, alin. 3 va este interzis sa conduceti autovehicule pe drumurile publice,in caz contrar savarsiti infractiunea prevazuta de art. 335, alin, 2 din Codul Penal. "

Intrebarea mea este,cand am dreptul de a da un nou examen pentru obtinerea unui permis auto.
Va multumesc
Deci sa inteleg ca permisul imi este anulat si ca abia la anu in noiembrie am dreptul pentru un nou examen de permis auto?
Buna ziua.
Redeschid topicul acesta pentru a nu mai deschide altul.
Revenind la subiect,am fost la proces,s-a terminat iar azi am primit decizia in care spune:
(pun aici pentru ca astia sunt mai complicati decat doctorii,nu inteleg nimic)

1. Am primit pedeapsa de 8 luni inchisoare la care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.Termenul de supraveghere fiind de 2 ani de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari.
2. Sunt obligat la plata de 520 lei cheltuieli judiciare,din care suma 320 lei in faza de urmarire penala.

Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
Cand imi primesc permisul inapoi,e anulat sau suspendat?Sau unde intreb?
Cat am de platit?520 lei sau 840?

Va multumesc mult
Ok.
Multumesc enorm pentru raspunsuri
Ok,dar daca intre timp trebuie sa merg in alta tara la munca,procesul se poate judeca in lipsa sau trebuie sa ma prezint obligatoriu?
Deci sa ma astept la un nou proces?
Are cineva idee daca permisul o sa-mi fie suspendat sau anulat?
La sange mi-a iesit prima proba 1.25,am comunicat,fara accident sau altfel de eveniment.
Permisul il am de 8 ani si am o singura amenda pentru centura in tot acest timp.
Va multumesc
Prin decembrie anul trecut am fost prins conducand un vehicul sub influenta bauturilor acoolice.
Pe 4 aprilie 2016 am primit o comunicare rechizitoriu de la parchet in care imi spunea ca ii trimite dosarul la tribunal si ca trebuie sa platesc cheltuieli judiciare catre stat 320 Lei.
Pe 18 Mai 2016 m-am prezentat la proces unde am fost intrebat daca am vreo cerere de facut si daca am fost instiintat.(Nu am stat nici 30 de secunde) Au zis ca dosarul e in pronuntare.
Dupa cateva zile am primit acasa o "Comunicare Minuta Penala" in care la urma scrie:
"...In temeiul aceleiasi norme,constata legalitateaq administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si dispune inceperea judecatii in cauza privind pe inculpatul (numele meu)."

Intrebarile mele sunt:
Cum pot sa fac sa imi iau permisul inapoi?
S-a terminat procesul sau abia acum incepe?

Nu stiu nimic ce se intampla.
Va multumesc