Buna ziua,
Ma aflu in proces cu vecinul pentru servitutea de vedere. Am cadastrul intocmit in 2001. La inceputul procesului vecinul nu avea cadastru. Cand s-a prezentat expertul topograf desemnat de instanta pentru a face masuratori am aflat ca intre timp vecinul isi facuse cadastru. Mentionez ca intre 2001 si prezent aceata a impins gardul comun din dreptul ferestrelor cu 50 cm in interiorul curtii mele, deci cadastrul sau este pe noile coordonate.
Intrebarea este daca poate folosi acest cadastru in cazul acestui proces si daca expertul topograf are dreptul sa-l ia in considerare in vederea stabilirii hranitei comune, avand in vedere ca a fost intocmit dupa inceperea actiunii in instanta?
Sunt proprietarul unei case cu teren. Vecinii au construit o casa si m-au rugat in prima faza sa le las un pic de loc pentru a putea trece pe portiunea dintre casa lor si gardul comun. Dupa ce au finalizat casa, le-am propus sa mutam gardul la locul sau. Mu numai ca nu au fost de acord, dar au si continuat sa impinga acest gard catre curtea mea. In prezent nici nu mai vor sa auda de mutat gardul la loc. Mentionez ca eu detin cadastru la imobil inca din 2001, inainte de a fi mutat gardul, iar vecinii nu figureaza la agentia nationala a cadastrelor.
Doresc sa stiu daca exista o alta varianta legala de a muta gardul la locul sau, in afara de proces de ingranituire, pentru cate am inteles ca taxele sunt mari.
Va multumesc.