avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respectare granite proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respectare granite proprietate

Sunt proprietarul unei case cu teren. Vecinii au construit o casa si m-au rugat in prima faza sa le las un pic de loc pentru a putea trece pe portiunea dintre casa lor si gardul comun. Dupa ce au finalizat casa, le-am propus sa mutam gardul la locul sau. Mu numai ca nu au fost de acord, dar au si continuat sa impinga acest gard catre curtea mea. In prezent nici nu mai vor sa auda de mutat gardul la loc. Mentionez ca eu detin cadastru la imobil inca din 2001, inainte de a fi mutat gardul, iar vecinii nu figureaza la agentia nationala a cadastrelor.
Doresc sa stiu daca exista o alta varianta legala de a muta gardul la locul sau, in afara de proces de ingranituire, pentru cate am inteles ca taxele sunt mari.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:26, 3 Iunie 2016
Buna ziua,
Este cerere de GRANITUIRE iar taxele sunt in finctie de capetele de cerere conform OUG 80/2013.
Va mai reamintesc ca toate cheltuielile (taxe de timbru, taxe expert si onorarii avocat) le recuparati de la cei care pierd (de la vecini) dupa terminarea dosarului daca solicitati si cheltuieli de judecata.
Din pacate alta cale legala nu exista daca nu va intelegeti omeneste.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)
Litigiu hotar iulianirinel iulianirinel Ma numesc Tutunaru Iulian si am o casa in jud.Teleorman.Problema este urmatoarea: vecinul din fata are casa asezata pe hotar si as vrea sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Casa vecinului pe terenul meu. mirica77 mirica77 Cand am vrut sa vand casa mea, m-am lovit de foarte multe probleme: -casa si gardul vecinului este pe terenul meu. -la cadastrul erau acte ... (vezi toată discuția)